دوره 70، شماره 5 - ( 5-1391 )                   جلد 70 شماره 5 صفحات 294-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

A T, A A, H G. Resection and reconstruction of small intestine with ligasure and linear stapler: a comparative study. Tehran Univ Med J 2012; 70 (5) :289-294
توسلی علیرضا، عبداللهی عباس، گل محمد زاده حامد. مقایسه کاربرد Ligasure با Stapler خطی در رزکسیون و ترمیم روده. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (5) :289-294

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، abdollahia@mums.ac.ir
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت رزکشن و ترمیم روده باریک و فقدان مطالعات کافی در این زمینه، این مطالعه جهت مقایسه عوارض و هزینه ناشی از کاربرد لیگاشور و استاپلر خطی در رزکشن و ترمیم روده باریک طراحی شد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی فاز یک بود که در سال 1389 تا 1390 در بیمارستان قائم شهر مشهد انجام گرفت. حجم نمونه 9 نفر در هر گروه تعیین شد. روش کار به‌این صورت بود که در عمل جراحی لاپاروسکوپیک گاستریک بای‌پس (Laparoscopic gastric bypass) برای درمان چاقی مرضی بیماران نیاز به قطع کردن قسمتی از روده باریک و سپس بستن دو انتهای آن در یکی از مراحل عمل دارند. این بیماران انتخاب می‌شدند و به‌صورت تصادفی به دو گروه استفاده از روش استاپلر یا لیگاشور تقسیم شدند. عوارض عمل جراحی و هزینه مصرفی در اتاق عمل بررسی شد.
یافته‌ها: هزینه جراحی و وسایل در گروه استاپلر بین 5/29 تا 40 میلیون ریال و با میانگین 5/3±83/31 میلیون ریال و در گروه لیگاشور بین 24 تا 35 و با میانگین 92/3±72/26 میلیون ریال بود و تفاوت معنی‌داری بین دو گروه وجود داشت (004/0P=). طول مدت جراحی در گروه استاپلر 4/3±200 دقیقه و در گروه لیگاشور 10±240 دقیقه بود و تفاوت معنی‌داری بین دو گروه وجود داشت (043/0P=).
نتیجه‌گیری: کاربرد لیگاشور در رزکشن و ترمیم روده باریک، از روش استاپلر خطی مقرون به صرفه‌تر می‌باشد. به‌نظر می‌رسد این روش، عوارض خاصی به‌دنبال نداشته و ایمن می‌باشد. مدت زمان جراحی با لیگاشور بیش‌تر از جراحی با استاپلر می‌باشد.