دوره 79، شماره 5 - ( مرداد 1400 )                   جلد 79 شماره 5 صفحات 374-368 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shaban M A, Ghorbani A, Kaji Yazdi M, Hakimian N, Sahlabadi M A, Shokri Z et al . Prevalence of microcytic anemia among newborn infants from baharloo hospital, tehran, iran. Tehran Univ Med J 2021; 79 (5) :368-374
شعبان محمدعلی، قربانی اصغر، کاجی یزدی محمد، حکیمیان ندا، سهل‌آبادی منیر السادات، شکری زهرا و همکاران.. بررسی شیوع آنمی میکروسیتیک در نوزادان متولد ‌شده در بیمارستان بهارلو تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (5) :368-374

1- گروه اطفال، بیمارستان بهارلو، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه بیماری‌های کودکان، بیمارستان کودکان بهرامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه بیماری‌های کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- گروه مامایی، بیمارستان بهارلو، دانشکده پرستاری-مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: آنمی میکروسیتیک فقر آهن شایعترین اختلال تغذیهای و از مشکلات بهداشتی عمده در نوزادان و کودکان است که با رشد و تکامل ناکافی آنها همراه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع آنمی میکروسیتیک در نورزادان در بدو تولد در بیمارستان بهارلو تهران انجام شد.
روش بررسی: تعداد 210 نوزادی که بین مهر ماه 1397 تا اسفند ماه سال 1397 در بیمارستان بهارلو تهران به‌دنیا آمده‌اند مورد بررسی قرار گرفتند. cc 5/2 خون بندناف از نوزادان تازه به‌دنیا آمده گرفته شد و سلول‌های خونی مورد بررسی قرار گرفت. با بررسی نتایج شاخص‌ها آنمی میکروسیتیک تشخیص داده شد و بررسی رابطه آنمی میکروسیتیک با شاخص‌هایی مانند اطلاعات دموگرافیک صورت گرفت.
یافته‌ها: میزان نوزادانی که مبتلا به آنمی هستند 3/14% و میزان نوزادانی که آنمی میکروسیتیک دارند 5/9% می‌باشند. ارتباط معناداری بین سطح غلظت هموگلوبین و آنمی میکروسیتیک نشان داده شد. ارتباطی بین سن مادر، وزن نوزادان، قد نوزادان، نوع زایمان، سن حاملگی و نسبت والدین با بروز آنمی میکروسیتیک مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: آنمی در مرکز بهارلو از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است، بنابراین، امر غربالگری و بررسی بیشتر از نظر ابتلا به بیماری کم‌خونی و عوامل مرتبط با آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نتایج مطالعات نشان‌گر آن است که آنمی یک بیماری چند فاکتوری می‌باشد و بروز آن به عوامل مختلف بستگی دارد و نیازمند غربالگری و تشخیص به‌موقع جهت بکارگیری درمان موثرتر و کاستن از عوارض احتمالی آن می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: آنمی، آنمی میکروسیتیک، نوزادان.