دوره 79، شماره 8 - ( آبان 1400 )                   جلد 79 شماره 8 صفحات 656-655 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saghafipour A. The direct and indirect costs of the Covid-19 pandemic on households and the health care system: a letter to the editor. Tehran Univ Med J 2021; 79 (8) :655-656
ثقفی‌پور عابدین. هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم پاندمی کووید-19 بر خانوارها و سیستم بهداشت و درمان: یک نامه به سردبیر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (8) :655-656

گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، abed.saghafi@yahoo.com
سردبیر محترم
عفونت‌های حاد تنفسی سالانه منجر به بیماری، مرگ و بستری شدن میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می‌شوند و بار اقتصادی اجتماعی زیادی را بر جوامع تحمیل می‌کنند.1 در ایران نیز عفونت‌های حاد تنفسی هر ساله باعث چندین طغیان بیماریها و بستری شدن تعداد زیادی از جمعیت کشور در بیمارستان‌ها می‌شوند.2 در حال حاضر کرونا ویروس جدید، عامل ایجاد عفونت‌های حاد تنفسی در ایران و جهان شده است. کرونا ویروس‌ها از پاتوژن‌های مهم در انسان و حیوان هستند.3 در اواخر سال 2019، یک کرونا ویروس جدید به‌عنوان عامل ایجاد گروهی از موارد پنومونی در شهر ووهان در استان هوبئی چین شناسایی شد.4 کرونا ویروس جدید از نظر جغرافیایی به‌طور سریع در چین و سراسر جهان انتشار یافت، به‌طوریکه سازمان بهداشت جهانی در تاریخ 11 مارس 2020 شیوع کرونا را پاندمی یا همه‌گیری جهانی اعلام کرد.5و6 تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، تا 18 ژوئیه 2021 به بیش از 189 میلیون نفر رسیده است و تعداد قربانیان این ویروس نیز از چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.7 کرونا ویروس هزینه‌‌های مستقیم و غیرمستقیم زیادی به مردم و نظام سلامت تحمیل کرده است. در دوران شیوع کرونا هزینه‌‌های مستقیمی مانند هزینه‌‌های انجام آزمایشات و گرافی‌های پیش از تشخیص بیماری، درمان بیماران در بخش‌‌های سرپایی و مراقبت‌‌های ویژه، مراقبت از بیماران در منزل، تامین اقلام حفاظت فردی و تامین دارو به سبد خانوار افزوده است. همچنین برخی هزینه‌‌های غیرمستقیم به خانوارها در اپیدمی کرونا تحمیل گردید. مسائلی همچون از دست دادن شغل افراد مبتلا، ترس و اجتناب از مراجعه به بیمارستانها برای دریافت مراقبت‌های لازم برای سایر بیماری‌‌ها که منجر به وخیم‌‌تر شدن وضعیت بیماری شده است و همچنین تبعات روانی مرتبط با مشکلات اقتصادی از جمله مهمترین هزینه‌‌های غیرمستقیم به خانوارها در این شرایط است.8 این بیماری هزینه‌‌های سنگینی نیز بر نظام سلامت تحمیل کرده است که عمده آنها عبارتند از هزینه تخت-روز برای بیماران مبتلا به این بیماری در بخش‌‌های عادی که شامل هزینه‌‌های اسکان، غذا و مراقبت‌‌های لازم است.
افزون‌براین، هزینه‌‌های مستقیم کووید 19 در سطح نظام سلامت شامل تامین وسایل حفاظت فردی پرسنل نظام سلامت، تامین داروهای بیماران، تهیه کیت‌‌های تشخیصی، خدمات آزمایشگاهی و رادیولوژی، هزینه بستری و مراقبت‌‌های ویژه، تامین نقاهتگاه‌ها و رسیدگی به بیماران در نقاهتگاه‌ها و همچنین تامین اقلام مورد نیاز بیمارستانها بوده است. بنابراین توصیه می‌شود رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، زدن ماسک، شستن مرتب دست‌ها، حساسیت بیشتر در ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات پیش از مصرف آنها به‌منظور کنترل این بیماری عفونی مورد توجه اقشار مختلف مردم قرار گیرد.

نوع مطالعه: نامه به سردبیر |