دوره 79، شماره 10 - ( دی 1400 )                   جلد 79 شماره 10 صفحات 796-790 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeidi M, Eshaghian Dorcheh Z. Comparison of the prevalence of pericardial effusion and cardiac tamponade after cardiac surgery with and without chest tube suction in patients referred to Chamran hospital, Isfahan. Tehran Univ Med J 2022; 79 (10) :790-796
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11470-fa.html
سعیدی محمود، اسحاقیان درچه زهرا. مقایسه فراوانی پریکاردیال افیوژن و تامپوناد پس از عمل جراحی قلب با و بدون ساکشن Chest tube در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان چمران اصفهان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (10) :790-796

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11470-fa.html


1- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، mozr88@yahoo.com
چکیده:   (1309 مشاهده)
زمینه و هدف: پریکاردیال افیوژن یکی از مهمترین عوارض اعمال جراحی قلب می‌باشد. اتصال Chest tube تعبیه شده در مدیاستن یا پلور بیماران به دستگاه ساکشن برای تخلیه بهتر و مداوم ترشحات پریکارد یا پلور پس از اتمام جراحی، از جمله مباحث مهم در تکنیک‌های جراحی است که می‌تواند در میزان تخلیه ترشحات در بیماران و در نتیجه میزان Outcome جراحی در این بیماران تفاوت ایجاد کند.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که از فروردین 1396تا اسفند 1397در بیمارستان چمران شهر اصفهان انجام گرفته است تعداد 91 بیمار کاندید اعمال جراحی قلب وارد مطالعه شدند. بیماران تحت دو گروه اتصال Chest tube به ساکشن و بدون ساکشن تقسیم شدند. اطلاعات مربوط به طول مدت جراحی، مدت اینتوبیشن، فراوانی پریکاردیال افیوژن و تامپوناد در این بیماران جمع‌آوری شد و تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه نشان داده شد که فراوانی پریکاریال افیوژن در گروه با ساکشن به‌صورت معناداری کمتر از بدون ساکشن بود (01/0P=). همچنین فراوانی تامپوناد نیز در گروه با ساکشن به‌صورت معناداری کمتر بوده است (04/0P=). همچنین طول زمان اینتوباسیون بیماران پس از عمل جراحی در ICU به شکل معناداری در گروه با ساکشن کمتر بوده است (001/0P<).
نتیجه‌گیری: استفاده از ساکشن در جراحی‌های قلب می‌تواند منجر به تاثیر معنادار آماری بر کاهش پریکاردیال افیوژن و تامپوناد در بیماران شود. از این‌رو استفاده از این روش در اعمال جراحی قلب به جراحان توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 339 kb]   (648 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb