دوره 61، شماره 6 - ( 6-1382 )                   جلد 61 شماره 6 صفحات 449-446 | برگشت به فهرست نسخه ها

Miri S R, Kiani A, Mehrabi V. Do Cleft Lip/ And Or Palate Patients Need The Cardiologist Consultation Before The Surgery?. Tehran Univ Med J 2003; 61 (6) :446-449
سیدرضا میری ، عبدالرزاق کیانی ، ولی الله محرابی . آیا مبتلایان به شکاف کام یا لب نیاز به مشاوره قلبی قبل از جراحی دارند؟ مرکز طبی کودکان، 79-1375. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (6) :446-449

مقدمه: شکاف کام و یا لب آنومالی مادرزادی شایعی است که علت مولتی فاکتوریال دارد ولی همراهی آن با دیگر ناهنجاری ها کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه جهت تعیین همراهی بیماری های مادرزادی قلب (Congenital heart disease: CHD) با این ناهنجاری می باشد.

مواد و روش ها: مطالعه بصورت Prospective و Cross-sectional بر روی کودکان با شکاف کام و یا لب دارای پرونده بستری یا سرپایی در مرکز طبی کودکان در طی سال های 79-1375 انجام گردید که کودکان مذکور توسط متخصص قلب کودکان ویزیت و بررسی شدند. 200 کودک دارای شکاف کام/و یا لب مورد ویزیت قلبی و اکوکاردیوگرافی قرار گرفته و اطلاعات بدست آمده با تست های Fishers exact test و Chi-square test تحلیل گردید.

یافته ها: 19 مورد از 200 بیمار مبتلا به شکاف بررسی شده (9.5%) دارای آنومالی مادرزادی قلب بودند. نکته مهم دیگر این بود که حدود 40% بیماران شکاف دارای CHD در معاینه فاقد سوفل قلبی بودند.

نتیجه گیری و توصیه ها: باتوجه به شیوع بالای CHD در بیماران مبتلا به شکاف کام و یا لب توصیه می شود این کودکان قبل از جراحی شکاف توسط متخصص قلب کودکان ویزیت شوند