دوره 79، شماره 11 - ( بهمن 1400 )                   جلد 79 شماره 11 صفحات 912-908 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parvaresh S, Enhesari A, Moafi S A, Jafari M, Karami Robati F. Comparison of ureteral opening distance from midline in children with vesicoureteral reflux and healthy children: a brief report. Tehran Univ Med J 2022; 79 (11) :908-912
پرورش سعیده، انحصاری احمد، معافی سید علی، جعفری مائده، کرمی رباطی فاطمه. مقایسه فاصله دهانه حالب از خط وسط در کودکان با ریفلاکس ادراری و کودکان سالم: یک گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (11) :908-912

1- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- گروه رادیولوژی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان افضلی‌پور، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
3- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
4- گروه کودکان، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان افضلی‌پور، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
5- واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان افضلی‌پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
زمینه و هدف: ریفلاکس ادراری یکی از شایع‌ترین آنومالی‌های مادرزادی در کودکان است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه فاصله دهانه حالب از خط وسط در کودکان با ریفلاکس ادراری و کودکان سالم بود.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-مقطعی روی کودکان مبتلا به‌ پیلونفریت مراجعه‌‌کننده به بیمارستان افضلی‌پور از شهریور 1398 تا شهریور 1399 انجام شد. 20 کودک با ریفلاکس ادراری و 20 کودک سالم به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. فاصله دهانه حالب از خط وسط توسط دستگاه سونوگرافی Philips affinity 70 اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: در دو گروه، 95% کودکان، دختر بودند. میانگین سنی کودکان با ریفلاکس و کودکان سالم، به‌ترتیب، 58/2±8/5 و 54/1±75/4 سال بود. میانگین فاصله دهانه حالب از خط وسط در کودکان با ریفلاکس و کودکان سالم به‌ترتیب، 60/2±44/11 و 74/2±32/9 میلی‌متر بود (002/0=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه فاصله دهانه حالب از خط وسط در بیماران با ریفلاکس ادراری به میزان قابل‌توجهی بیشتر از حالب‌های غیر ریفلاکسی است، می‌تواند به‌عنوان یک روش غیر تهاجمی برای تشخیص وزیکویوترال ریفلاکس در کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: اطفال و نوزادان