دوره 61، شماره 5 - ( 5-1382 )                   جلد 61 شماره 5 صفحات 384-377 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghini MR, Ghaffari S, Banki MA. NORMAL FINDINGS OF MEDIAN NERVE COUDUCTION STUDY IN SINA HOSPITAL. Tehran Univ Med J 2003; 61 (5) :377-384
محمدرضا قینی ، سلمان غفاری ، محمدعلی بانکی . یافته های طبیعی هدایت عصبی مدیان، مرکز الکترومیوگرافی بیمارستان سینا. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (5) :377-384

مقدمه: باتوجه به شیوع بالای دردهای اندام فوقانی و سندرم کانال کارپ و عدم امکان تایید قطعی بالینی این بیماری و نیاز به تایید آن توسط بررسی هدایت عصبی، بررسی عصب مدیان از شایعترین بررسی ها در مراکز الکترومیوگرافیک می باشد. در بررسی هدایت عصبی وجود محدوده طبیعی یافته ها از نکات مهم در تفسیر نتایج می باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه ما یافته های هدایت عصبی عصب مدیان را در 60 نفر افراد سالم بدست آوردیم.

یافته ها: در این مطالعه میانگین تاخیر دیستال حرکتی 3.09 میلی ثانیه (انحراف معیار: 0.35) بدست آمد. میانگین تاخیر دیستال حسی برحسب قله موج 3.04 میلی ثانیه (انحراف معیار: 0.28) بدست آمد. با افزایش سن میانگین تاخیر دیستال حسی و حرکتی افزایش یافت.

نتیجه گیری و توصیه ها: اغلب یافته ها با آنچه منابع دیگر ذکر نموده بودند اختلاف ارزشمندی وجود نداشت بنابراین استفاده از مقادیر منابع کشورهای دیگر برای بیماران ایرانی اشکالی ندارد.