دوره 70، شماره 5 - ( 5-1391 )                   جلد 70 شماره 5 صفحات 329-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

SV H, SM R H, EA A, F A G, B G Y. Factors related to extubation failure and post pulmonary complications in intracranial surgery in 254 patients: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (5) :325-329
حیدری سید وحید، رمک هاشمی سید محمود، عباس‌نژاد عنایت‌الله، عباسی گراوند فاطمه، قربانی یکتا بتول. عوامل موثر در عوارض ریوی و شکست اکستوباسیون در جراحی‌های داخل جمجمه‌ای 254 بیمار: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (5) :325-329

1- گروه جراحی اعصاب، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران ، bahareh59gh@yahoo.com
} زمینه و هدف: دانستن عوامل مرتبط با عوارض ریوی و شکست در اکستوباسیون در جراحی‌های مغزی می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این عوارض موثر باشد مطالعه حاضر به بررسی ریسک فاکتورها و شیوع عوارض ریوی و شکست اکستوباسیون در جراحی‌های داخل جمجمه‌ای می‌پردازد.
روش بررسی: تعداد 254 بیمار تحت اعمال جراحی اینتراکرانیال را در بیمارستان فیروزگر، در سال 89-1387، به‌طور گذشته‌نگر مطالعه نمودیم.
یافته‌ها: عوارض ریوی در بیماران با شکست اینتوباسیون (002/0P=)، تهویه مکانیکی به‌مدت بیش از 24 ساعت (001/0P=)، فشار خون (001/0P=)، مصرف سیگار (040/0P=)، نیاز دوباره به جراحی (003/0P=) و مورتالیتی (001/0P=) بیش‌تر بود.
نتیجه‌گیری: مدت زمان بیهوشی، مدت زمان جراحی، نیاز به اینتوباسیون و مدت زمان آن و نیز مدت زمان اقامت در ICU از ریسک عوامل مرتبط با عوارض ریوی بوده و هوشیاری قبل از جراحی و شکست اینتوباسیون به‌طور مستقل از سایر متغیرها با عوارض ریوی همراه هستند.