دوره 61، شماره 3 - ( 3-1382 )                   جلد 61 شماره 3 صفحات 177-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kaviani H, Ghasemzadeh H. The Comorbidity Of Depression And Anxiety In A Sample Of Iranian Patients. Tehran Univ Med J 2003; 61 (3) :171-177
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1181-fa.html
حسین کاویانی ، حبیب الله قاسم زاده . بررسی همایندی مرضی (Comorbidity) و همپوشی علائم اختلال های افسردگی و اضطراب در جامعه ایرانی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (3) :171-177

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1181-fa.html


چکیده:   (7398 مشاهده)

مقدمه: تحقیقات نشان می دهند که بندرت می توان اضطراب را بتنهایی تشخیص داد. همایندی اضطراب با دیگر اختلال های روانی در طی زندگی، 90% تخمین زده می شود. تحقیق حاضر با هدف بررسی چگونگی همایندی مرضی Comorbidity اختلال های افسردگی و اضطرابی انجام شد.

 مواد و روش ها: یک نمونه بالینی شامل 261 بیمار افسرده (153 نفر) و مضطرب (108 نفر) و به همین تعداد 261 فرد سالم همتا شده Matched به مطالعه وارد شدند. با بیماران، مصاحبه روانپزشکی بعمل آمد و پس از تشخیص گذاری، دو مقیاس سنجش افسردگی (BDI) و اضطراب (BAI) را تکمیل کردند.

یافته ها: نتایج نشان داد 55.6% بیماران افسرده و 58.3% بیماران مضطرب در جمعیت مورد مطالعه بترتیب دارای اختلال های اضطرابی و افسردگی بودند محدودیت های این مطالعه در قسمت بحث مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی های مربوط به همپوشی علائم نشان داد که بیماران افسرده، بخش عمده ای از علائم اضطرابی را تجربه کرده اند؛ از سوی دیگر، بیماران اضطرابی بخش عمده ای از علائم افسردگی را گزارش داده اند.

نتیجه گیری و توصیه ها: این یافته می تواند برای متخصصان بالینی از آن جهت مهم باشد که همواره به هنگام ارزیابی یک از این دو اختلال، امکان وجود علامت های اختلال دیگر را در نظر داشته باشند. این نکته می تواند ضمن رفع ابهام در فرآیند تشخیص، به متخصصین کمک کند تا مداخله درمانی بایسته تری را اعمال نماید.

متن کامل [PDF 1018 kb]   (1935 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb