دوره 61، شماره 3 - ( 3-1382 )                   جلد 61 شماره 3 صفحات 216-212 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari M, Sobhani A, Kashani I R, Amini E, Rezai Z, Shajari H. INCIDENCE OF OBSERVABLE CONGENITAL ABNORMALITIES AMONG BIRTHS: MIRZA KOCHAK-KHAN, IMAM KHOMEINI AND SHARIATTI HOSPITALS (NOVEMBER 2000 TO SEPTAMBER 2001). Tehran Univ Med J 2003; 61 (3) :212-216
محمد اکبری ، علیقلی سبحانی ، ایرج راگردی کاشانی ، الهه امینی ، زهرا رضایی ، حمیده شجری . شیوع نقص های هنگام تولد در نوزادان بیمارستان های میرزا کوچک خان، امام خمینی و دکتر شریعتی، 79-1378. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (3) :212-216

مقدمه: نقص های هنگام تولد از علل ناشناخته شده مرگ و میر در دوران نوزادی و پس از آن می باشد. حدود 6% تمام تولدهای زنده دچار ناهنجاری های مادرزادی می باشند که 2 تا 3 درصد به هنگام تولد تشخیص داده شده و 2 تا 3 درصد نیز تا سن 5 سالگی تشخیص داده می شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع انواع نقص های هنگام تولد قابل مشاهده در بین نوزادان ایرانی بوده است.

مواد و روش ها: در این مطالعه تعیین شیوع انواع نقص های هنگام تولد قابل مشاهده در بین نوزادان بیمارستان های میرزا کوچک خان، امام خمینی و دکتر شریعتی در حد فاصل اول آذرماه 1378 لغایت پایان آبانماه 1379 انجام گرفت. نمونه های مورد مطالعه نوزادانی بودند که حداقل 24 ساعت پس از تولد زنده بودند. بمنظور کسب و ثبت داده ها، فرم جمع آوری اطلاعات طراحی گردید. جهت جمع آوری اطلاعات گروهی از متخصصین آموزش دیده بوسیله مصاحبه با مادران نوزادان و معاینه نوزادان فرم جمع آوری اطلاعات را کامل نمودند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بوسیله نرم افزار Excel و SPSS انجام گردید.

یافته ها: بررسی داده ها نشان داد که از 6424 نمونه ثبت شده در این سه بیمارستان تعداد 205 نوزاد (3.2%) مبتلا به نقص های هنگام تولد قابل مشاهده بودند. شایعترین نقص های هنگام تولد در بین نوزادان مبتلا بترتیب نقایص دستگاه اسکلتی عضلانی (37.3%)، نقایص دستگاه عصبی (24.7%)، نقایص دستگاه ادراری تناسلی (24.3%) و نقایص سر و گردن (13.6%) تعیین گردیدند.

نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج این مطالعه در مقایسه با مطالعات قبلی که اکثرا از کشورهای دیگر بودند نشان داد که میزان شیوع نقص های هنگام تولد قابل مشاهده در بیمارستان های مورد مطالعه نسبت به سایر کشورها در مجموع نتایج مشابهی دارند اما نوع نقص ها متفاوت بود.