دوره 61، شماره 3 - ( 3-1382 )                   جلد 61 شماره 3 صفحات 227-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

Atri A, Taj MJ, Yalda A R. A Nosocomial Gram Negative Meningitis Caused By Acinetobacter SPP: Case Report. Tehran Univ Med J 2003; 61 (3) :223-227
علی عطری ، محمدجواد تاج ، علیرضا یلدا . مننژیت آسینتوباکتر بیمارستانی: گزارش یک مورد مقاوم و عود کننده. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (3) :223-227

آسینتوباکتر از باسیل های گرم منفی روده ای (GNB)، کپسول دار، غیر متحرک و هوازی است. عوامل خطرزا در عفونت های بیمارستانی توسط این میکروب عبارتند از: طول مدت بستری، جراحی، عفونت قبلی، کلونیزاسیون مدفوعی، درمان با آنتی بیوتیک های وسیع الطیف، تغذیه وریدی، کاتتر ادراری، بستری در بخش سوختگی و مراقبت های ویژه (ICU) و تهویه مکانیکی. شیوع عفونت با این میکروب و نیز مقاومت آن به درمان آنتی بیوتیکی در دو دهه گذشته رو به تزاید می باشد. وقوع عفونت به حالت مننژیت پدیده ای ناشایع بوده و در صورت بروز اغلب متعاقب اقدامات جراحی اعصاب رخ می دهد. در این مقاله ما یک مورد مننژیت آسینتوباکتر بیمارستانی را معرفی می نمائیم. بیمار مورد نظر بعلت اختلال اکلوزیون دندان ناشی از ترومای دوران کودکی مورد عمل جراحی ترمیمی در ناحیه استخوان ماگزیلا قرار گرفت. مننژیت پس از عمل توسط این میکروب با مقاومت چند دارویی (MDR) بود. درمان با مجموعه ایمی پنم/سیلاستاتین و آمیکاسین با پاسخ مناسبی همراه بود اما متاسفانه با عارضه سمیت گوشی آمیکاسین توام گردید.