دوره 61، شماره 3 - ( 3-1382 )                   جلد 61 شماره 3 صفحات 244-238 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nozary Y, Ahmadi Kaliji B. Frequency Of Atrial Septal Anomalies In Patients With Cerebral Embolic Events With Unknown Origin By Transthoracic And Transesophageal Echocardiography. Tehran Univ Med J 2003; 61 (3) :238-244
یونس نوذری ، بابک احمدی کلیجی . فراوانی آنومالی های سپتوم بین دهلیزی در بیماران با حوادث آمبولیک مغزی با علت ناشناخته با اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک و ترانس ازوفاژیال، بیمارستان امام تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1382; 61 (3) :238-244

مقدمه: ناهنجاری های دیواره دهلیزی نقش مهمی در ایجاد حوادث آمبولیک مغزی دارند. مطابق بسیاری از مطالعات انجام شده، اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک و ترانس ازوفاژیال وسیله بسیار موثری برای شناخت و تشخیص بموقع این ناهنجاری ها می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی وجود ناهنجاری های دیواره بین دهلیزی، عمدتا شامل دریچه بیضی باز، آنوریسم دیواره بین دهلیزی و نقص دیواره دهلیزی در مراجعین ما با استفاده از روش های مذکور بوده است.

مواد و روش ها: در این مطالعه بیمارانی که دچار حوادث آمبولیک مغزی (Cerebrovascular accident: CVA) یا (TIA: Transient ischemic attack) شده بودند و بعد از اقدامات تشخیصی در دسته استروک کریپتوژنیک (استروک با علت ناشناخته) قرار گرفتند، انتخاب شدند و با اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک و ترانس ازوفاژیال بررسی گردیدند.

یافته ها: در نهایت در بررسی 32 بیمار با سن متوسط 50.2 سال و با انحراف معیار 10.9 سال، 17 مورد مذکر و 15 نفر مونث بودند. 40.6% بیماران (PFO: Patient framen orale) داشتند که در 15.6% آنها ASA وجود داشت و 6.3% آنها (ASD: Atrial septal defect) داشتند. از بیمارانی که ASA داشتند، 60 درصدشان PFO هم داشتند.

نتیجه گیری و توصیه ها: در این مطالعه دریافتیم که شیوع PFO و ASA همچنین و مثل سایر مطالعات در مراکز دیگر در بیماران با استروک کریپتوژنیک بالا است و در ضمن در شرح حال هیچکدام از آنها اشاره به سابقه DVT نشده است.