دوره 80، شماره 9 - ( آذر 1401 )                   جلد 80 شماره 9 صفحات 759-755 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hesam Shariati M B, Rajabi F, Motavasel E. Bilateral Y shaped ureter (bifid renal pelvis): a case report. Tehran Univ Med J 2022; 80 (9) :755-759
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12015-fa.html
حسام شریعتی محمد بختیار، رجبی فهیمه، متوسل احسان. حالب به شکل Y دو طرفه (لگنچه کلیه شکافته): گزارش یک مورد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1401; 80 (9) :755-759

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12015-fa.html

1- گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
2- گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
زمینه و هدف: یکی از شایعترین ناهنجاری‌های دستگاه کلیوی، سیستم جمع‌آوری دوتایی است. آگاهی به واریاسیون‌ها و اختلالات آناتومیک قبل از اعمال جراحی می‌تواند پروسیجر جراحی را برای جراح هموارتر کرده و مانع از ایجاد اشتباهات ناخواسته گردد.
معرفی بیمار: گزارش ما در این مقاله در مورد دختر ‌بچه‌ای است که به‌علت درد پهلو به مرکز ام‌آر‌آی بیمارستان بعثت سنندج در تاریخ آذر 1398 مراجعه کرده‌ بود و پس ‌از تصویربرداری شکمی، علایم از ناهنجاری سیستم جمع‌آوری دو‌تایی از نوع لگنچه کلیه شکافته مشخص شد و این ادغام ناقص منجر به ایجاد انواع کامل یا ناقص سیستم جمع‌آوری کلیوی می‌شود. شیوع این ناهنجاری بیشتر بهصورت یک طرفه است، اما در گزارش ما این مورد ناهنجاری مجاری ادراری به‌صورت دو طرفه بود.
نتیجه‌گیری: با این حال، از آنجا‌ که کلیه‌های دوبلکس اغلب بدون علامت هستند و بنابراین عمدتاً در بیمارانی به‌صورت تصادفی تشخیص داده می‌شود، میزان واقعی بیماران علامت‌دار احتمالاً کمتر است.

واژه‌های کلیدی: ناهنجاری‌ها، کلیه، میزنای.
نوع مطالعه: گزارش موردي |