دوره 80، شماره 10 - ( دی 1401 )                   جلد 80 شماره 10 صفحات 846-842 | برگشت به فهرست نسخه ها

Piri N, Delshad S, Aghaee M. Isolated Fallopian Tube Torsion with Fimbrial Cyst in a Pregnant Woman: A case Report. Tehran Univ Med J 2023; 80 (10) :842-846
پیری ناصر، دلشاد صلاح‌الدین، آقایی مریم. بررسی چرخش ایزوله لوله فالوپ ناشی از کیست ناحیه فیمبریا در یک خانم باردار: گزارش یک مورد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1401; 80 (10) :842-846

1- موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، تهران، ایران.
2- گروه جراحی اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- گروه زنان و زایمان، بیمارستان مریم، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
زمینه و هدف: در میان بیماری‌های ایجادکننده درد حاد شکم در زنان، چرخش ایزوله لوله فالوپ یک علت نادر است که به‌طور عمده در سنین باروری رخ می‌دهد و در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به مشکلات باروری گردد.
معرفی بیمار: مورد گزارش شده خانم باردار 37 ساله‌ای می‌باشد که در سن بارداری 33 هفته، با شکایت از درد در ناحیه شکم توام با علایم تهوع و استفراغ در مرداد 1399 به بیمارستان مریم کرج مراجعه نمود. کانون درد در قسمت راست و پایین شکم بود. در هنگام لاپاراتومی چرخش ایزوله لوله فالوپ سمت راست مشاهده گردید (ناحیه RLQ). به‌دلیل نکروز فیمبریا در حین جراحی، با حفظ لوله رحمی، دتورشن لوله فالوپ، اکسزیون فیمبریای سیانوزه شده، اکسزیون کیست هموراژیک ناحیه فیمبریا، ساکشن مایع داخل حفره شکم و ترمیم فیمبریا انجام گردید.
نتیجه‌گیری: چرخش ایزوله لوله فالوپ باید در موارد درد حاد قسمت تحتانی شکم در زنان در سنین باروری و حتی نوجوانان جزء تشخیص افتراقی قرار گیرد.