دوره 60، شماره 6 - ( 6-1381 )                   جلد 60 شماره 6 صفحات 459-453 | برگشت به فهرست نسخه ها

Geranpaieh L, Alipoor S. Mortality and length of therapy in soft tissue infections, Sina and Amir-Alam Hospitals (1989-99). Tehran Univ Med J 2002; 60 (6) :453-459
لعبت گرانپایه ، صدف علی پور . مورتالیته و مدت پاسخ به درمان در عفونت های نکروزان نسج نرم بیمارستان های سینا و امیراعلم، 78-1368. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (6) :453-459

مقدمه: عفونتهای نکروزان نسج نرم، جزو خطرناکترین عفونتها در انسان می باشند و از مورتالیته بالائی نیز برخوردارند. درمان این بیماری باید بسیار سریع و اگرسیو باشد و شامل جراحی فوری بصورت دبریدمان رادیکال تمام بافتهای نکروتیک همراه آنتی بیوتیک مناسب باشد.

مواد و روشها: هدف از اجرای این مطالعه، بررسی مورتالیته و مدت پاسخ به درمان و برخی از عوامل موثر در مورتالیته در بیماران ما است. مطالعه توصیفی و رتروسپکتیو می باشد. روش انجام کار به این صورت می باشد که پرونده همه بیماران مبتلا به عفونتهای نکروزان نسج نرم شامل فاشیت نکروزان، گانگرن گازی، میونکروز، گانگرن فورنیه یا بیماری فورنیه، عفونتهای همولیتیک استرپتوکوکی مراجعه کننده به بیمارستانهای سینا و امیراعلم در فاصله سالهای 78-1368 مورد بررسی قرار گرفت. فقط موارد ناقص و غیرقابل بررسی حذف شد. اطلاعات بدست آمده از نوشته ها و دستورات پزشکان وارد پرسشنامه ها گردیده با برنامه کامپیوتری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: تعداد کل پرونده های قابل بررسی 36 مورد بود. نتایج حاصله را می توان به این صورت خلاصه نمود: سن متوسط بیماران 47.69 سال، 7 بیمار زن و بقیه مرد بودند. مورتالیته کلی 16.7 درصد بوده است. زمان متوسط پاسخ به درمان 10 روز بوده است. شایعترین محل بیماری، پرینه و شایعترین علت، آبسه پری آنال بود. شایعترین بیماری زمینه ای نیز دیابت بود. نصف بیماران ابتدا به مرکز غیر جراحی مراجعه و درمانهای غلط دریافت کرده بودند که این گروه مورتالیته بالاتری داشتند.

نتیجه گیری و توصیه ها: آشنائی اطبا عمومی با عفونتهای نکروزان نسج نرم ضروری می باشد تا بیماران فورا به مراکز جراحی ارجاع شوند. در مرکز ما مورتالیته قابل قبول بود ولی می تواند کاهش یابد. جنس، محل عفونت، بیماری زمینه ای و علل بیماری در بیماران ما مشابه آمار خارجی بوده، بجز الکلیسم، بنابراین آمار و اطلاعات خارجی احتمالا قابل انتساب به بیماران ایرانی نیز خواهد بود.