دوره 60، شماره 6 - ( 6-1381 )                   جلد 60 شماره 6 صفحات 464-460 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aslani J, Ghaneei M, Khosravi L. Association of Tuberculosis with Anthracosis, Baghiyatalah Hospital (2001). Tehran Univ Med J 2002; 60 (6) :460-464
جعفر اصلانی ، مصطفی قانعی ، لیلا خسروی . ارتباط انتراکوزیس برنش با میکوباکتریوم توبرکولوزیس بیمارستان حضرت بقیه الله (عج)، 1380. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (6) :460-464

مقدمه: تماس شغلی با ذرات کربن-سیلیس و کوارتز عامل شناخته شده برای ایجاد آنتراکوزیس در برونش می باشد. مواردی از آنتراکوزیس در برونکوسکوپی مشاهده گردیده که هیچ سابقه تماس شغلی نداشتند و در بعضی موارد مشخص گردید عفونت با مایکروباکتریوم توبرکلوزیس در این بیماران وجود دارد.

مواد و روشها: در یک مطالعه آینده نگر در طی سالهای 1378 لغایت 1380 از 919 برونکوسکوپی بعمل آمده در بخش برونکوسکوپی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج) تعداد 96 بیمار که یافته های منطبق بر آنتراکوزیس داشتند انتخاب شدند.

یافته ها: از این تعداد 26 (27%) بیمار در اسمیر و یا کشت ترشحات ریه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس رشد کرد که از این 26 نفر تنها 8 (8%) نفر سابقه شغلی مثبت داشتند. در مابقی بیماران 41 بیمار هیچ گونه سابقه شغلی نداشتند و 29 بیمار نیز سابقه شغلی داشتند.

نتیجه گیری و توصیه ها: یافته های فوق به نفع همراهی قوی توبرکلوزیس و آنتراکوزیس ریوی می باشد. مطالعات تکمیلی جهت مشخص نمودن ارتباط اتیولوژیک این دو مورد نیاز است.