دوره 81، شماره 4 - ( تیر 1402 )                   جلد 81 شماره 4 صفحات 322-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ranji S, Shahbazi M, Shafiee Sabet M, Tafakhori A. Effects of deep brain stimulation in a patient with chronic refractory pain: a case report. Tehran Univ Med J 2023; 81 (4) :319-322
رنجی سارا، شهبازی مجتبی، شفیعی ثابت مهدی، تفاخری عباس. اثر درمانی تحریک عمقی مغزدر بیمار با دردهای مزمن مقاوم به درمان: گزارش یک مورد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1402; 81 (4) :319-322

1- مرکز تحقیقات مغز و اعصاب ایران، پژوهشکده علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه نورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: سکته مغزی یکی از علل مهم ایجاد دردهای مزمن می‌باشد. در بیماران مقاوم به درمان‌های دارویی، یکی از روش‌های جایگزین تعبیه الکترودهای عمقی مغز و تحریک عمقی مغز بوده و ما اولین مورد انجام شده در ایران را بررسی می‌کنیم.
معرفی بیمار: بیمار آقای 51 ساله که به‌دنبال سکته مغزی از هشت سال پیش دچار ضعف و اختلال حس اندام‌های سمت چپ شده و سپس به تدریج دردهای مزمن در سمت چپ بدن ایجاد شده است. علیرغم درمان‌های متعدد دارویی پاسخ مناسبی نداشته است. با توجه به علایم ناتوان‌کننده، بیمار در اردیبهشت 1402 در بیمارستان امام‌خمینی تحت تعبیه الکترود عمقی مغز و تحریک عمقی مغز قرار گرفت. در پیگیری‌های بیمار بهبودی قابل‌توجهی در این دردها ایجاد شد.
نتیجه‌گیری: تحریک عمقی مغز می‌تواند به‌عنوان یک درمان موثر در بیماران مبتلا به دردهای مزمن که به درمان دارویی مقاوم بوده‌اند، مورد استفاده قرار گیرد.