دوره 81، شماره 4 - ( تیر 1402 )                   جلد 81 شماره 4 صفحات 329-323 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahdatpour B, Shirvani M, Jahanbani-Ardakani H, Alizadehkhaiyat O, Baradaran Mahdavi S. Evaluation of the validity and reliability of the persian version of the rotator cuff quality of life (RC-QOL) questionnaire in patients with rotator cuff injuries: a brief report. Tehran Univ Med J 2023; 81 (4) :323-329
وحدت‌پور بابک، شیروانی محمد، جهانبانی اردکانی حمیدرضا، علی‌زاده خیاط امید، برادران مهدوی صادق. ارزیابی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامهRotator cuff quality of life (RC-QOL) در بیماران مبتلا به آسیب روتاتور کاف :یک گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1402; 81 (4) :323-329

1- گروه طب فیزیکی و توانبخشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
4- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم بهداشتی، دانشگاه لیورپول، لیورپول، انگلستان.
5- گروه طب فیزیکی و توانبخشی، دانشکده پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان، پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه انطباق فرا فرهنگی پرسشنامه کیفیت زندگی روتاتور کاف و تعیین پایایی و روایی پرسشنامه در جمعیت فارسی زبان مبتلا به بیماری روتاتور کاف بود.
روش بررسی: این مطالعه در شهر اصفهان و از اردیبهشت 1401 تا اسفند 1401 انجام شده است. شرکت‌کنندگان شامل 56 فرد مبتلا به پاتولوژی روتاتور کاف بودند. پایایی آزمون-بازآزمون با ضریب همبستگی درون کلاسی ایجاد شد. سازگاری درونی با استفاده از آلفا کرونباخ محاسبه گردید. تخمین خطا در اندازهگیری‌ها با خطای استاندارد اندازه‌گیری محاسبه شد. ارزیابی تکرارپذیری با فاصله سه روز بین تکمیل پرسشنامه آزمون -بازآزمون سنجیده شده است.
یافته‌ها: میزان آلفا کرونباخ 971/0 بود که سازگاری درونی بالایی را نشان داد. ضریب همبستگی درون کلاسی 99/0 بود که نشان‌دهنده پایایی بالای آزمون-بازآزمون است. مقدار همبستگی با پرسشنامه DASH برابر با 907/0 و با پرسشنامه SPADI برابر با 941/0 بوده است.
نتیجه‌گیری: نسخه فارسی پرسشنامه کیفیت زندگی روتاتور کاف ابزاری معتبر و قابل اعتماد برای ارزیابی کیفیت زندگی در بیماران با تشخیص آسیب روتاتور کاف است.