مقدمه: تغییرات آینه ای بصورت سقوط قطعه ST مساوی یا بیشتر از یک میلی متر (?1mm) در لیدهای آینه ای الکتروکاردیوگرام بیماران دچار انفارکتوس حاد میوکارد تعریف می شود. این سوال که آیا این تغییرات ثانویه به بالا رفتن قطعه ST در ناحیه دچار انفارکتوس بوده، یا حقیقتا دلالت بر ایسکمی ساب اندوکاردیال ثانویه به انسداد کرونر مشروب کننده ناحیه دچار تغییرات آینه ای دارد، هنوز به درستی مشخص نشده است.
مواد و روشها: در این مطالعه، 33 بیمار دچار انفارکتوس حاد میوکارد و تغییرات آینه ای در ECG زمان بستری، حدود یک هفته پس از وقوع انفارکتوس مورد آنژیوگرافی کرونر قرار گرفتند و ارتباط بین تغییرات آینه ای در ECG و کرونر آینه ای (کرونر مشروب کننده ناحیه دچار تغییرات آینه ای در (ECG)) مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها: 63-32 درصد (یک سوم تا دو سوم) بیماران با تغییرات آینه ای، تنگی قابل توجه (70 درصد<) کرونر آینه ای را در آنژیوگرافی نشان می دادند (95 درصد :CI). شیوع درگیری چند رگ، (Multivessel disease) حدود 66/6 درصد بود. پس از آنژیوگرافی کرونر 33/3 درصد بیماران برای عمل جراحی بای پس عروق کرونر (CABGS) و 27/3 درصد برای آنژیوپلاستی کرونر (PTCA) معرفی شدند. به عبارت دیگر حدود 60/6 درصد از بیماران جهت رواسکولاریزاسیون (CABG یا PTCA) معرفی گردیدند.
نتیجه گیری و توصیه ها: بنابراین با توجه به نیاز به اقدامات درمانی تهاجمی برای حدود 60 درصد از بیماران، انجام آنژیوگرافی کرونر در همه بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد و تغییرات آینه ای در الکتروکاردیوگرام می تواند توصیه شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |