دوره 60، شماره 3 - ( 3-1381 )                   جلد 60 شماره 3 صفحات 251-248 | برگشت به فهرست نسخه ها

Firoozbakhsh SH, Safavi E, Zahed Poor Anaraki MR, Derakhshan Deilami GR. Transbronchial lung biopsy without fluoroscopic guide in Tehran Imam Khomeini’s Hospital (1999). Tehran Univ Med J 2002; 60 (3) :248-251
شهرام فیروزبخش ، عنایت صفوی ، محمدرضا زاهد پورانارکی ، غلامرضا درخشان دیلمی . ترانس برونکیال بیوپسی ریه بدون هدایت فلوروسکوپی بیمارستان امام، 1378 1. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (3) :248-251

مقدمه: ترانس برونکیال بیوپسی ریه (TBLB) روش جایگزین جالبی برای بیوپسی باز ریه در بررسی تشخیص اولیه مبتلایان به بیماریهای منتشر ریوی یا ضایعات لوکال دور از دسترس مستقیم برونکوسکوپ محسوب می گردد. در بررسی ضایعات منتشر ریوی، گزارشاتی مبنی بر بی خطر بودن انجام TBLB کور (بدون هدایت فلوروسکوپی) وجود دارد. بعلت در دسترس نبودن فلوروسکوپ در بخش ریه این مرکز درصدد برآمدیم میزان موفقیت TBLB های انجام شده را در بدست آوردن نمونه کافی از نسج ریه و قدرت تشخیص نمونه های بدست آمده را سنجیده و عوارض ناشی از آن را مشخص کنیم.

مواد و روشها: در طی 6 ماهه اول سال 1378، در بخش آندوسکوپی ریه مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران، 64 مورد TBLB بدون هدایت فلوروسکوپی انجام شده و نتایج در دفاتر بخش آندوسکوپی ثبت گردیده بود که از آنها استفاده به عمل آمد.

یافته ها: در بررسی نتایج معلوم گردید که در 2 مورد (3/1 درصد) نسج ریه بدست نیامده و نتایج پاتولوژیک حاصله در (71/9 درصد) 46 مورد منجر به تشخیص گردیده بود. گزارشی از هموپتیزی نداشتیم. سه مورد پنوموتوراکس رخ داده بود که تنها در یک مورد (1/6 درصد) نیاز به استفاده از Chest tube وجود داشت.

نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به جمیع مراتب، بنظر می رسد TBLB کور در مرکز ما با موفقیت همراه بوده است و میزان عوارض آن قابل مقایسه با سایر مراکز مورد تائید می باشد.