دوره 81، شماره 8 - ( آبان 1402 )                   جلد 81 شماره 8 صفحات 580-574 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakehi M, Ghaemi M, Eshraghi N, Poorkazemi M, Mazloomi M, Haghollahi F. The associated risk factors of premature rupture of membrane (PROM) and preterm premature rupture of membranes (PPROM) among pregnant women in Firooz-abadi hospital. Tehran Univ Med J 2023; 81 (8) :574-580
فاکهی مریم، قائمی مرجان، اشراقی نسیم، پورکاظمی ملینا، مظلومی مریم، حق‌اللهی فدیه. بررسی عوامل خطر مرتبط با پارگی زودرس پرده‌های جنینی (PROM) و پارگی زودرس پره‌ترم پرده‌های جنینی (PPROM) در زنان باردار مراجعه‌کننده به بخش زنان بیمارستان فیروزآبادی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1402; 81 (8) :574-580

1- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی‌عصر، پژوهشکده سلامت خانواده، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، marjan_ghaemi@yahoo.com
3- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
5- مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی‌عصر، پژوهشکده سلامت خانواده، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: باتوجه به بار ناشی از عوارض پارگی زودرس پرده‌های جنینی بر زنان باردار و نظام سلامت و همچنین نبود مطالعات کافی پیرامون این موضوع، هدف از انجام این مطالعه تعیین عوامل خطر مرتبط با PROM و PPROM است.
روش بررسی: در این مطالعه گذشته‌نگر مورد-شاهدی، اطلاعات 90 نفر از بیماران با PROM یا PPROM که به بخش زنان بیمارستان فیروزآبادی که از فروردین 1398 تا شهریور 1400  مراجعه کردند (گروه مورد)، جمع‌آوری شده و سپس تحت بررسی و مقایسه با 90 نفر اززنان که بدون این عارضه بودند (گروه شاهد)، قرار گرفتند.
یافته‌ها: سن مادران و میانگین وزنی آنها در گروه بیمار به‌طور معناداری از لحاظ آماری پایین‌تر از گروه شاهد بود (به‌ترتیب 02/0P= و 001/0P=). بین دو گروه از نظر سابقه PROM و PPROM اختلاف آماری معنادار وجود داشت (001/0P>). همچنین مصرف سیگار و قلیان به‌طور معناداری در گروه بیمار بیشتر از گروه شاهد (به‌ترتیب 04/0P= و 008/0P=) بود. سابقه عفونت ادراری در بارداری و کوریوامینوتیت نیز در بیماران به‌طور معناداری بالاتر از گروه شاهد بود (001/0P>).
نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که سن کمتر مادر، سابقه PROM و PPROM، وزن کمتر مادر، سن بارداری کمتر، سابقه دیابت بارداری، سابقه خونریزی سه ماه اول، سابقه مصرف سیگار و قلیان، ترشحات غیرطبیعی واژن و عفونت ادراری به‌طور معناداری از لحاظ آماری در گروه PROM و PPROM بیشتر است.