دوره 60، شماره 1 - ( 1-1381 )                   جلد 60 شماره 1 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pashapoor A, Sadreddini SA. Risk Factors, Clinical And CT Findings In Death Due To Intra Cerebral Hemorrhage. Tehran Univ Med J 2002; 60 (1) :38-44
پاشاپور علی، صدرالدینی سیدعلی. بررسی بالینی و پاراکلینیکی بیماران خونریزی مغز منجر به مرگ بیمارستان امام خمینی تبریز 79-1378. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (1) :38-44

مقدمه: به منظور مطالعه عوامل موثر در مرگ و میر بیماران مبتلا به خونریزی مغزی بستری شده در بخش اعصاب بیمارستان امام خمینی تبریز، این بررسی در مورد علائم بالینی و فاکتورهای موثر در مرگ و میر و علائم سی تی اسکن، در بیماران فوت شده از خونریزی مغزی انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشته نگر، از روی پرونده 358 بیمار بستری شده به علت خونریزی مغزی، که تعداد 149 نفر از آنان منجر به فوت شده و در یکصد بیمار تشخیص خونریزی داخل مغزی به طور قطعی و با سی تی اسکن مسجل گردیده، از نظر علائم بالینی، علائم سی تی اسکن و ریسک فاکتورهای موثر در مرگ و میر بیماران در 30 روز اول، بررسی به عمل آمده است.
یافته ها: از 358 بیمار مبتلا به خونریزی مغزی 175 مرد و 183 نفر زن بودند که از تعداد 149 نفر بیمار فوت شده 92 مرد و 57 نفر زن بودند و 49 نفر آنان به علت مرگ قبل از انجام سی تی اسکن از بررسی کنار گذاشته شدند. میانگین سنی بیماران 60.8 سال و 62 درصد بیماران را مرد و 38 درصد آنان را زنان تشکیل داده بودند. کلاً 90 درصد بیماران سابقه هیپرتانسیون 28 درصد سابقه C.V.A قبلی، 15 درصد سابقه مصرف سیگار و 12 درصد سابقه دیابت داشتند. شایعترین محل خونریزی در عقده های قاعده ای مغز و در درجه بعدی خونریزی لوبر بوده است.
نتیجه گیری و توصیه ها: این مطالعه نشان می دهد که فشار خون مهمترین عامل موثر در خونریزی مغزی بوده که کنترل به موقع و دقیق فشار خون و درمان آن می تواند در پیشگیری از خونریزی مغزی و کاهش مرگ و میر آن موثر باشد.