دوره 60، شماره 1 - ( 1-1381 )                   جلد 60 شماره 1 صفحات 81-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeinaloo. AA, Tadbir A, TavakoL M. Congenital Heart Disease in Children's hospital medical center A Cross-Sectional study 2000 - 2001. Tehran Univ Med J 2002; 60 (1) :76-81
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1285-fa.html
زینالو علی اکبر، تدبیر عبداله، توکل محسن. بررسی کودکان مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان با تشخیص بیماری های مادرزادی قلب 80-1379. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (1) :76-81

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1285-fa.html


چکیده:   (9986 مشاهده)
مقدمه: یکی از شایع ترین بیماریهای مادرزادی کودکان، ناهنجاری های مادرزادی قلب می باشد. در بین آنومالی های مادرزادی، ضایعات سیستم قلبی عروقی بیشترین موارد مرگ و میر را به دنبال دارد. عواملی مانند محیط و ژنتیک، سن بالای مادر در دوران بارداری، بیماریهای مادر، مصرف دارو در دوره بارداری، نارس بودن نوزاد و فصول خاصی از سال را در بروز ابن بیماریها موثر می دانند.
مواد و روشها: این تحقیق یک مطالعه مقطعی است که در مدت یک سال از تاریخ 1/1/79 لغایت 29/12/79 در بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام گردید. واحد مورد پژوهش آن را کودکان مبتلا به ناهنجاری مادر زادی قلب 12-0 سال که به مرکز طبی مراجعه کرده اند، تشکیل می دهند. در مدت تحقیق، 665 کودک مبتلا به ناهنجاری مادرزادی قلب مورد معاینه و مطالعه قرار گرفتند. روش جمع آوری داده ها در این بررسی پرسشنامه بود. به منظور تعیین روائی صوری و محتوای پرسشنامه، سه نفر از متخصصین قلب و عروق کودکان آن را مورد بررسی قرار دادند و پس از اعمال نظر آنان، پرسشنامه نهائی تدوین گردید. کلیه بیماران در درمانگاه قلب کودکان مرکز طبی مورد معاینه و اکو کاردیوگرافی قرار گرفتند. در این بررسی از 15 متغیر کمی و کیفی استفاده گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS داده ها مورد توصیف و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در این مطالعه، 56.2 درصد از واحد مورد پژوهش را پسران و 43.8 درصد آن را دختران تشکیل می دهند. میانگین سن مراجعه کودکان 0.5+1.44 ماه می باشد. 53.7 درصد از بیماران با کمتر از دو بار ویزیت تشخیص داده شده بودند. نقص دیوارهای بین بطنی و دهلیزی، شایعترین ناهنجاری مادرزادی قلبی است (36.1 درصد موارد). 83.2 درصد مادران کودکان مبتلا به ناهنجاری های مادرزادی قلب بین 35-20 سال سن دارند. اقلیت واحد مورد پژوهش (24.1 درصد)، وزنشان در بدو تولد کمتر از 2500 گرم بوده است. 32.2 درصد از کودکان تا سن دو هفتگی، 46.3 درصد یک ماهگی و 83.5 درصد تا سن یک سالگی بیماری آنان تشخیص داده شده بود. 32.6 درصد از مادران در فصل زمستان باردار شده بودند. 10.2 درصد از کودکان غیر از قلب، در سایر قسمت های بدن نیز آنومالی داشته اند. آزمون آماری کای اسکویر نشان داد که بین متغیرهای انتخاب شده و نوع بیماری مادرزادی قلب رابطه معنی داری وجود ندارد.
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به این که عوامل و فاکتورهای خطر در بروز بیماری های مادرزادی قلب متعدد می باشد و در این مطالعه نیز رابطه معنی داری بین عوامل خطر و این بیماریها بدست نیامد و با توجه به تاخیر مراجعه و تشخیص دیر رس بیماری در این مطالعه، توصیه می شود ضمن دادن آگاهی های لازم به جامعه در مورد اینگونه بیماریها و تقویت سیستم ارجاع، طراحی نظام ثبت موارد بیماریهای مادرزادی قلب  (population-Based CHD Registration)نیز در کشور راه اندازی گردد.

متن کامل [PDF 436 kb]   (1969 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb