دوره 59، شماره 5 - ( 6-1380 )                   جلد 59 شماره 5 صفحات 22-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moein A. Prevalence of congenital melanocytic nevi in primary school students of Tehran, 1996. Tehran Univ Med J 2001; 59 (5) :17-22
اطهر معین . بررسی شیوع خال های ملانوسیتیک مادرزادی در کلاس های اول و پنجم دبستان های تهران در سال 1375. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (5) :17-22

خالهای ملانوسیتیک مادرزادی ضایعات پیگمانته ای هستند که معمولا در موقع تولد ظاهر می شوند، بعضی از انواع آن احتمال تبدیل شدن به ملانوم را دارند و از طرفی شکل ظاهری آن برای کودک و والدین او نگران کننده است. مطالعات راجع به شیوع این ضایعات کم انجام گرفته اند. در این مطالعه هدف ما بررسی شیوع این خالها در دبستانهای تهران میباشد. در این بررسی، 1902 دانش آموز مورد مطالعه قرار گرفتند که 10³*2.2±6.7 درصد آنها خال مادرزادی داشتند، شیوع خالهای مادرزادی کوچک 4/7 درصد، خالهای مادرزادی متوسط 2/1 درصد و خالهای مادرزادی بزرگ 0/1 درصد بود. بیشترین محل این خالها به ترتیب وفور تنه، اندام تحتانی، اندام فوقانی و سر و گردن بود. شیوع این خالها برحسب سن، جنس، قومیت، رنگ مو و رنگ چشم نیز بررسی شد و ارتباط معنی داری بین عوامل فوق و خال مادرزادی مشاهده نگردید. در مطالعه ما شیوع خالهای مادرزادی نسبت به مطالعات دیگر بیشتر می باشد که احتمالا اختلافات نژادی و یا تعریف بیماری می تواند عامل آن به حساب آید.