دوره 59، شماره 5 - ( 6-1380 )                   جلد 59 شماره 5 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behdani R, Rezaei E. The frequency of urinary stress incontinence after delivery in primiparous women and the related factors. Tehran Univ Med J 2001; 59 (5) :23-28
رباب بهدانی ، الهه رضائی . فراوانی بی اختیاری استرسی ادرار بدنبال زایمان و عوامل مرتبط با آن درخانم های اول زا. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (5) :23-28

مطالعه ای طولی با هدف تعیین میزان فراوانی بی اختیاری استرسی ادرار S.I) stress incontinence) بدنبال زایمان و عوامل مرتبط با آن در خانمهای پریمی پار بستری شده جهت زایمان در بیمارستان آرش در سال 1379 انجام شد. از خانمها، 400 نفر فرد واجد شرایط به طریقه نمونه گیری غیر تصادفی (آسان) از جمعیت در دسترس وارد مطالعه شدند. خانمهایی که روز سوم پس از زایمان از بی اختیاری استرسی ادرار شکایت داشتند مورد معاینه و تستهای تشخیصی لازم قرار گرفته و در صورت اثبات بی اختیاری استرسی ادرار، در هفته ششم، ماه سوم و یکسال پس از زایمان مجددا از نظر S.I بررسی می شدند. میانگین سن افراد تحت بررسی 4.6±23.5 سال و میانگین سن حاملگی آنها 2.1±37.9 هفته بود. 83/7 درصد بطریقه واژینال و 16/3 درصد از طریق سزارین زایمان کردند. روز سوم پس از زایمان 50 خانم (12/5 درصد) دچار S.I بودند که 28 نفر آنها سابقه S.I را در دوران حاملگی داشتند (گروه A) و 22 نفر (5/5 درصد) پس از زایمان دچار این مشکل شده بودند (گروه B). مجموعا پس از یکسال تنها 6 نفر (1/5 درصد) دچار S.I بودند. تمامی موارد S.I حاصل زایمان واژینال بودند. در 65 خانمی که سزارین شدند موردی از S.I مشاهده نشد. این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P=0.019). مقایسه سه گروه A ،B ،C (دویست و هشتاد و پنج نفری که پس از زایمان واژینال S.I نداشتند) نشان داد که گروه B دارای میانگین سنی بالاتر (P=0.0001) و میانگین سنی حاملگی بیشتر (P=0.0009) نسبت به دو گروه دیگر بود.