دوره 59، شماره 3 - ( 3-1380 )                   جلد 59 شماره 3 صفحات 4-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghlich Nia Omrani H, Ghaffar Poor M. The Susac's syndrome: A case report from neurology ward of Imam Khomeiny Hospital, 1999. Tehran Univ Med J 2001; 59 (3) :1-4
حسینعلی قلیچ نیا عمرانی ، مجید غفارپور . گزارش یک مورد سندروم نادر Susac از بخش نورولوژی بیمارستان امام خمینی، سال 1378. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (3) :1-4

سندروم Susac، سندروم بسیار نادری است که اولین بار در سال 1975 توسط آقای سوساک گزارش گردید. این سندروم معمولا خانم های جوان را مبتلا می کند. علائم کلینیکی شامل تریاد زیر است: الف) اختلال بینایی بعلت انسداد شاخه های شریان رتین. ب) انسفالوپاتی تحت حاد با تظاهرات روانی، اختلال شخصیتی و علائم حرکتی در اثر گرفتاری راههای قشری نخاعی، علائم پسودوبولبار، تشنجات موضعی یا منتشر و حرکات پرشی (میوکلونی). ج) کاهش شنوایی از نوع عصبی که معمولا دو طرفه بوده همراه با وزوز گوش ها (Tinnitus) می باشد. همه علائم بیماری در اثر سکته های کوچک (Micro-infraction) اتفاق می افتد. بیماری زائی (پاتوژنز) این سندروم مشخص نیست. در بیوپسی مغز سکته های کوچک و متعدد (Micro-infraction) در نواحی مختلف مغز به وضوح دیده می شود. تشخیص بیماری براساس تریاد کلینیکی، آنژیوگرافی رتین و مطالعات تصویربرداری مثل MRI داده می شود. در این مطالعه، خانم 25 ساله ای که از حدود 2 سال قبل از مراجعه دچار تاری دید چشم راست همراه با درد پشت کره چشم شده و پس از چهار ماه دید چشم چپ نیز مختل گردیده معرفی می گردد. سایر مراحل بیماری در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.

متن کامل [PDF 657 kb]   (2067 دریافت)