دوره 70، شماره 3 - ( 3-1391 )                   جلد 70 شماره 3 صفحات 168-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davood K, Heidar K, Amin S, Z N, Bahram P, Pedram K. Short- and long-term outcomes of angioplasty and stenting for high-risk extracranial carotid stenosis in carotid endarterectomy. Tehran Univ Med J 2012; 70 (3) :162-168
کاظمی صالح داوود، کریمی حیدر، صبوری امین، نیکنام زهرا، پیشگو بهرام، کریمی پدرام. نتایج آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید در بیماران با تنگی پرخطر کاروتید گردنی برای جراحی اندآرترکتومی کاروتید. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (3) :162-168

1- مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران، ایران
2- گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات آسی بهای شیمیایی و مرکز تحقیقات بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران، ایران ، aminsaburi@yahoo.com
4- گروه داخلی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران، ایران
5- دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: درمان انتخابی استاندارد بیماران دچار تنگی قابل توجه کاروتید، اندآرترکتومی کاروتید می‌باشد. درمان جایگزین انتخابی در بیمارانی که دچار دیگر بیماری‌های طبی همراه (به‌عنوان بیماران پرخطر) باشند، آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید می‌باشد. در این مطالعه قصد داریم پیامد درمانی زودرس و دیررس حاصل از آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید را در این بیماران بررسی کنیم.

روش بررسی: 82 بیمار مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های بقیه‌الله (عج) و جماران تهران که در طی سال‌های 89-1387 به‌علت تنگی قابل توجه شریان کاروتید (تنگی 50% در بیماران با علامت و تنگی 80-70% در بیماران بدون علامت) و به‌علت ریسک بالای جراحی کاندیدای استنت‌گذاری گردیده بودند وارد مطالعه شدند. تمامی بیماران توسط جراح و متخصص بیهوشی از لحاظ پرخطر بودن برای اندآرترکتومی کاروتید مورد تایید قرار گرفتند. متوسط زمان پی‌گیری پس از استنت‌گذاری بیماران 9/15 ماه بود.

یافته‌ها: مطالعه حاضر به روش مقطعی- توصیفی بر روی 54 بیمار مرد (9/65%) و 28 بیمار زن (1/34%) انجام گرفت. سن متوسط بیماران 2/9±7/69 سال بود. آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید در 79 بیمار (3/96%) موفقیت‌آمیز بود. متعاقبا 3/7% مرگ، 1/6% Stroke، 9/4% TIA، 9/4% MI بعد از انجام آن مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید روش درمانی موثر، قابل اطمینان و از لحاظ تکنیکی بسیار موفقیت‌آمیز باشد. هم‌چنین این مداخله ثابت نمود که استفاده از روش‌درمانی آنژیوپلاستی و تعبیه استنت کاروتید با میزان شیوع بسیار پایین عوارض حین و بعد عمل همراه است.