دوره 59، شماره 1 - ( 1-1380 )                   جلد 59 شماره 1 صفحات 9-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tak Zareh N, Jamaly M, Yarmohammadi k. Effects of low power He-Ne laser radiation on injured sciatic nerve. Tehran Univ Med J 2001; 59 (1) :3-9
نسرین تک زارع ، منصور جمالی زواره ای ، کامران یارمحمدی ، حمیدرضا فروتن ، علیرضا تک زارع ، محمد بربرستانی . بررسی اثرات تابش لیزرهای کم توان هلیوم-نئون بر بهبود و ترمیم اعصاب محیطی آسیب دیده. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (1) :3-9

بافت عصبی با وجود نقش کلیدی که در اعمال حیاتی بدن دارد، بافتی بسیار دیر التیام شناخته شده است. جامعه پزشکی همواره کوشیده است روشهای موثری را برای ترمیم اعصاب آسیب دیده بیابد. استفاده از لیزرهای کم توان و سبک مانند لیزر هلیوم-نئون دریچه جدیدی را به رفع این معضل بزرگ، گشوده است. در این مطالعه 20 سر موش صحرایی (رت) به طور تصادفی در گروههای شاهد و تجربی قرار گرفتند. در روز جراحی، تحت بیهوشی عمومی و با رعایت شرایط استریل، عصب سیاتیک تحت فشار و آسیب واقع شد. روز جراحی، روز صفر محسوب گردید. از روز اول به صورت دوره ای به رت های گروه مورد لیزر کم توان هلیوم-نئون با طول موج ?=65nm تابانیده شد. در روزهای 3، 6، 9، ... و 27، کلیه رتها تحت آزمایش فیزیولوژیک سطح شیب دار قرار گرفتند. در روز بیست و هفتم کلیه رتها توسط اتر کشته شدند و عصب سیاتیک خارج شده و مورد مطالعه بافت شناسی قرار گرفت. در گروه تجربی قدرت و سرعت ترمیم عصب نسبت به گروه شاهد بیشتر بوده و اختلافات فوق از نظر آماری هم معنی دار شد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که تابش روزانه لیزر کم توان هلیوم-نئون بر عصب سیاتیک آسیب دیده موجب تسریع معنی دار فرآیند ترمیم عصب می گردد.