دوره 59، شماره 1 - ( 1-1380 )                   جلد 59 شماره 1 صفحات 48-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farnaghi F, Raziei M, Farivar Sadri M. The study of etiologic causes of dermatophyte in the location of foot and groin, and the possibility of association of dermatophytoses of these two locations together. Tehran Univ Med J 2001; 59 (1) :43-48
فرشاد فرنقی ، مرتضی رضیعی ، محمد فریور صدری . بررسی علل اتیولوژیک درماتوفیتوز در مناطق توپوگرافیک پا و کشاله ران و احتمال همراهی درماتوفیتوز این دو ناحیه با هم در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان رازی طی 6 ماهه اول سال 1377. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (1) :43-48

مقدمه: عفونت سطحی پوست شایعترین عفونتهای انسانی می باشد که از بین آنها درماتوفیتوز پا و کشاله ران در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفته اند. عوامل اتیولوژیک مختلفی در این عفونتها نقش دارند که مهمترین آنها T. Mentagrophyte ،T. Rubrum ،Epid. floccosum می باشند. ترتیب شیوع این عوامل در جوامع مختلف متفاوت است. روشها: این مطالعه یک مطالعه Case series می باشد که طی آن 42 بیمار مبتلا به درماتوفیتوز پا و 40 بیمار مبتلا به درماتوفیتوز کشاله ران بررسی شده است. از بیماران با ضایعه بالینی مشکوک که طی 6 ماه ابتدای سال 77 به بیمارستان رازی مراجعه کرده بودند اسمیر و کشت تهیه شد و ضمنا برای بررسی همراهی عفونت قارچی این دو ناحیه در صورت شک بالینی به ضایعه درماتوفیتوز پا در بیماران مبتلا به درماتوفیتوز کشاله ران در این مطالعه اسمیر و همچنین ریسک فاکتورهای درماتوفیتوز پا و کشاله ران بررسی شد. یافته ها: عوامل اتیولوژیک درماتوفیتوز پا در این مطالعه به ترتیب شیوع T.rubrum ،T.ment و سپس Ep.floccosum می باشد و در مورد درماتوفیتوز کشاله ران به ترتیب شیوع Ep.floccosum ،T.rubrum و سپس T.ment می باشد. نتایج: در این مطالعه عوامل اتیولوژیک پا و کشاله ران بررسی گردیده اند و مشاهده شد که الگوی عوامل اتیولوژیک آنها در ایران با سایر کشورها متفاوت می باشد.