دوره 59، شماره 1 - ( 1-1380 )                   جلد 59 شماره 1 صفحات 52-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Askarpoor SH, Poorang H. The prevalence of the etiologies of abdominal masses in neonatus: A 15 years survey in Amir Kabir and Bahrami Hospitals. Tehran Univ Med J 2001; 59 (1) :49-52
شهنام عسکرپور ، هوشنگ پورنگ . بررسی 15 ساله شیوع علل توده های شکمی در نوزادان در بیمارستان های امیرکبیر و بهرامی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (1) :49-52

توده شکمی در دوران نوزادی از علل مهم بستری بیماران در بخش های جراحی اطفال است و برخورد سریع با این بیماران، منجر به کاهش مورتالیتی و موربیدیتی می شود. مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی و با استفاده از بایگانی بیمارستانهای امیرکبیر و بهرامی در بین سالهای 78-1361 انجام شده است. در این بررسی تعداد 25 بیمار که در بخش جراحی نوزادان بستری شده بودند بررسی گردیدند. از بیماران بستری شده، 68% پسر و 32% دختر بودند و از نظر سن اغلب در هفته اول نوزادی قرار داشتند (48%). از نظر شیوع علل بستری در صدر آن علل سیستم ادراری با 56% و به دنبال آن تومورها با منشا مختلف 20% و علل تخمدانی 12% و علل گوارشی 12% بودند. اغلب بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفتند (92 درصد) و بیشترین تست آزمایشگاهی مختل تستهای کلیوی بودند (28 درصد). میزان مورتالیتی (24 درصد) بدست آمد که اغلب پسر و اغلب به علل خوش خیم بود. با توجه به این یافته ها، بررسی سیستم ادراری جنین با سونوگرافی و معاینه اولیه نوزادان اهمیت ویژه ای دارد و عمل جراحی سریع در اغلب موارد توصیه می شود. لازم است بررسیهای آزمایشگاهی و رادیولوژیکی در 72-48 ساعت اول انجام شده و اقدام درمانی مناسب صورت پذیرد.