دوره 59، شماره 1 - ( 1-1380 )                   جلد 59 شماره 1 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari Asbagh F. Prevention of ovarian hyperstimulation syndrome in patients with polycystic ovarian syndrome by using midfollicular FSH/LH ratio and counting number(s) of ovarian follicles. Tehran Univ Med J 2001; 59 (1) :59-63
فیروزه اکبری اسبق . پیشگیری پاسخ شدید تخمدانی در بیماران سندرم پلی کیستیک تخمدانی با اندازه گیری FSH/LH و شمارش تعداد فولیکول ها در فاز میدفولیکولار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1380; 59 (1) :59-63

این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین تعداد فولیکولها و نسبت FSH/LH در فاز میدفولیکولار (روز هشتم سیکل) با پاسخ شدید تخمدانی در بیماران مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدانی (PCO) در بخش IVF بیمارستان میرزا کوچک خان که با گونادوتروپین ها تحریک تخمک گذاری شده بودند انجام گرفته است. 54 بیمار مبتلا به سندرم PCO که سطح FSH و LH بازال طبیعی داشتند بطور آینده نگر تحت مطالعه قرار گرفتند. در 22 بیمار بعلت پاسخ شدید تخمدانی HCG تزیق نشده و سیکل کنسل شد. به 32 بیمار HCG تزیق شده و سیکل کامل گردید. در تمام بیماران روز هشتم سیکل نسبت FSH/LH سرم اندازه گیری و تعداد فولیکولهای تخمدان توسط سونوگرافی واژینال تعیین گردید. در این مطالعه نشان داده شد که در سیکل های کنسل شده میزان LH روز هشتم پایین و تعداد فولیکولها بیشتر بود و با افزایش هریک واحد نسبت FSH/LH خطر ابطال سیکل (Cancelling the cycle) دو برابر می شود و با افزایش هر یک عدد فولیکول ریسک کنسل شدن 1/2 برابر می شود. هنگام تحریک تخمک گذاری با گونادوتروپین ها در بیماران مبتلا به PCO دقت در استفاده از دوز مناسب دارو مورد توجه می باشد. استفاده از نسبت FSH/LH و تعداد فولیکولهای روز هشتم می تواند راهنمای خوبی در پیشگویی بیماران که مستعد به سندرم هیپراستیمولیشن OHSS) Ovarian Hyperstimulation Syndrome) هستند، باشد.