دوره 70، شماره 3 - ( 3-1391 )                   جلد 70 شماره 3 صفحات 187-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammad R, Leila A, Monaaranak M, Faranak A, Somayeh S, Mahboobeh S et al . The prevalence of nosocomial infections caused by Enterobacter cloacae and antibiotic resistant patterns in samples isolated from patients in two hospitals in Tehran. Tehran Univ Med J 2012; 70 (3) :183-187
رهبر محمد، عظیمی لیلا، محمد‌زاده مونا، عالی‌نژاد فرانک، سلیمان‌زاده مقدم سمیه، ستارزاده محبوبه و همکاران.. بررسی شیوع عفونت‌های بیمارستانی ناشی از انتروباکترکلوآکه و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی در نمونه‌های جدا شده از مراجعین به دو بیمارستان تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (3) :183-187

1- مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران.آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاه بیمارستان میلاد
2- مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاه بیمارستان میلاد
4- آزمایشگاه میکرو بشناسی بیمارستان شهید مطهری
5- مرکز تحقیقات مقاومت های میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- گروه میکرو بشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاه بیمارستان میلاد ، lari@tums.ac.ir

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: مصرف روزافزون آنتی‌بیوتیک‌های بتالاکتام در بالین از ابتدای دهه 1980 در درمان عفونت‌های مختلف باکتریایی منجر به افزایش ظهور مقاومت به این آنتی‌بیوتیک‌ها در بین انواع باکتری‌های جدا شده از بیماران گردیده است. به‌طوری که امروزه یکی از معضلات درمان عفونت‌های بیمارستانی ناشی از باکتری‌های مقاوم بالاخص انتروباکترکلوآکه به‌لحاظ وجود مقاومت متقاطع در این میکروارگانیسم‌ها و به‌دلیل تولید آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌الطیف می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی انتروباکترکلوآکه‌های تولید‌کننده آنزیم بتالاکتاماز وسیع‌الطیف جدا شده از نمونه‌های مختلف عفونی ارسالی از دو بیمارستان میلاد و شهید مطهری تهران می‌باشد.

روش بررسی: در مطالعه حاضر 101 انتروباکترکلوآکه از بهمن 1389 تا شهریور 1390 از بیمارستان‌های میلاد و شهید مطهری تهران جمع‌آوری گردید. پس از تایید گونه توسط آزمایش‌های استاندارد و اختصاصی میکروبیولوژی، تست حساسیت آنتی‌بیوتیکی طبق روش استاندارد CLSI و با استفاده از 13 آنتی‌بیوتیک انتخابی مصرفی در مطالعه حاضر انجام گرفت. هم‌چنین گونه‌های تولیدکننده آنزیم بتالاکتاماز وسیع‌الطیف با استفاده از روش دیسک ترکیبی به‌عنوان یک روش استاندارد تشخیص فنوتیپی جداسازی شدند.

یافته‌ها: نتایج حاصل از روش فنوتیپی نشان داد که 33 (33%) از گونه‌های انتروباکترکلوآکه جداسازی شده توانایی تولید آنزیم بتالاکتاماز وسیع‌الطیف را دارا بودند.  5% گونه‌های جدا شده به ایمی‌پنم نیز مقاوم بودند.

نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان از مقاومت بالا به بتالاکتام‌های وسیع‌الطیف و هم‌چنین وجود پنج درصدی سوش‌های با مقاومت چندگانه (MDR) در بین انتروباکترکلوآکه‌های ایزوله‌شده دارد. این سویه‌ها تنها به کلستین حساس بودند. این نتایج می‌تواند زنگ خطری برای پزشکان جهت درمان عفونت‌های ناشی از انتروباکترکلوآکه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها بالاخص گونه‌های تولیدکننده آنزیم بتالاکتاماز وسیع‌الطیف باشد.

متن کامل [PDF 319 kb]   (2091 دریافت)