دوره 58، شماره 3 - ( 3-1379 )                   جلد 58 شماره 3 صفحات 52-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pajoohi M, Bastan Hagh MH, Rajab A, Masoud A, Rostami M. Study of chemiluminescence of leukocytes in Insulin dependent diabetic patients. Tehran Univ Med J 2000; 58 (3) :46-52
محمد پژوهی ، محمدحسن باستان حق ، اسداله رجب ، احمد مسعود ، مریم رستمی . مطالعه عملکرد نوتروفیل ها در بیماران دیابتیک نوع اول به کمک روش کمی لومینسانس. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1379; 58 (3) :46-52

از آنجا که ابتلا به عفونت یکی از عوامل مهم مرگ و میر در بیماران دیابتی است و گفته می شود میزان حساسیت به عفونت در این بیماران با کنترل قند آنان ارتباط دارد، برآن شدیم عملکرد لکوسیت های بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس وابسته به انسولین را در دو گروه قند خون کنترل شده و کنترل نشده در سنین 7 تا 25 سال در پاسخ به یک محرک (فوربول مریستات استات یا PMA) و یک محرک ذره ای (مخمر اپسونیزه) به کمک روش کمی لومینسانس مورد بررسی قرار دهیم. وقتی که از PMA بعنوان محرک استفاده گردید، اختلاف معنی داری بین دو گروه آزمایش با گروه شاهد مشاهده نگردید، با این حال اختلاف بین دو گروه بیماران کنترل شده و کنترل نشده معنی دار بود (P<0.05). همچنین با استفاده از مخمر اپسونیزه بعنوان محرک بین گروه های آزمایش و شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید، با این وجود میزان کمی لومینسانس در گروه بیماران کنترل شده کاهش نشان داد.