دوره 70، شماره 3 - ( 3-1391 )                   جلد 70 شماره 3 صفحات 203-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alireza K, Maryam M, Mehdi A. Tectal lipoma: a case report and review of literature. Tehran Univ Med J 2012; 70 (3) :200-203
خوشنویسان علیرضا، میرکوهی مریم، ارجی پور مهدی. لیپوم ناحیه تکتوم مغز میانی: گزارش موردی و مرور مقالات. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (3) :200-203

1- گروه جراحی اعصاب بیمارستان شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، akhoshnevisan@yahoo.com
2- گروه جراحی اعصاب بیمارستان شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

زمینه و هدف: لیپوم‌های اینتراکرانیال نئوپلاسم‌های خوش‌خیم بسیار نادری هستند که کم‌تر از 1/0% کل تومورهای اولیه مغز را تشکیل می‌دهند. این ضایعات عموما در خط وسط ایجاد می‌شوند و معمولا به‌طور اتفاقی در اتوپسی یا سی‌تی‌اسکن کشف می‌شوند. انسیدانس لیپوم اینتراکرانیال در اتوپسی‌ها حدود 08/0-46/0% است. این ضایعات خوش‌خیم رشد کندی دارند و معمولا بی‌علامت بوده و به‌ندرت به جراحی نیاز دارند.

معرفی بیمار: در این مقاله بیماری 20 ساله را گزارش می‌کنیم که با شکایت سردرد، از حدود دو سال پیش مراجعه کرده است و در سی‌تی‌اسکن لیپوم سیسترن کوادری ژمینال بدون هیچ اثر فشاری روی عناصر عصبی یا افزایش فشار اینتراکرانیال مشاهده شد. سردردهای بیمار با اقدامات علامتی بهبود یافت. در اینجا به شرح یافته‌های سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی و مروری بر متون می‌پردازیم.

نتیجه‌گیری: با توجه به تجربه اخیر و یافته‌های موجود، به‌نظر می‌رسد انجام جراحی‌های وسیع در این ضایعات موردی نداشته و علایم بیماران با اقدامات کنسرواتیو و انجام شانت مایع مغزی- نخاعی در موارد هیدروسفالی قابل کنترل است.