دوره 58، شماره 2 - ( 2-1379 )                   جلد 58 شماره 2 صفحات 10-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

Najafizadeh R, Gharibduost F, Khalvat A. Demographic and pathologic findings of squamous cell carcinoma of skin and lip in pathology department of Razi Hospital1. Tehran Univ Med J 2000; 58 (2) :6-10
صفایی نراقی زهرا، مرتضوی محمدرضا، امید عباس. خصوصیات مردم شناختی و آسیب شناسی کارسینوم سلول سنگفرشی پوست و لب: بررسی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان رازی تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1379; 58 (2) :6-10

کارسینوم سلول سنگفرشی یکی از تومورهای بدخیم پوست از منشا سلولهای کراتینوسیت اپیدرم است که اغلب نقاط نواحی در معرض نور آفتاب پوست را گرفتار می کند. با هدف شناخت بهتر ویژگی های دموگرافیک و آسیب شناختی این بیماری، پرونده های آسیب شناسی 395 بیمار مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی پوست و لب مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات دموگرافیک بیماران و خصوصیات آسیب شناختی ضایعه استخراج گردید. اکثر بیماران در هنگام ابتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی بیش از 40 سال سن داشتند (83%). به ترتیب 74/4% و 75/8% مبتلایان کارسینوم سلول سنگفرشی پوست و لب تحتانی را مردان تشکیل می دادند، ولی در لب فوقانی فراوانی هر دو جنس برابر بود. تعداد بیماران مراجعه کننده از استانهای غربی و شمال غربی کشور از سایر استانها بیشتر بود. نور آفتاب یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز در بیماران بود. درجه هیستولوژیک تومور در اکثر بیماران (53% و 58/8%) درجه یک تشخیص داده شد. این نکته نشان می دهد که اکثر بیماران مراجعه زود هنگام داشته و تشخیص بیماری توسط متخصص پوست و پاتولوژیست به موقع گذاشته می شود.