دوره 58، شماره 2 - ( 2-1379 )                   جلد 58 شماره 2 صفحات 75-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sargolzaei Aval F, Naraghei MA, Tofighei H, Sobhani A. Use of the anterior border of the human hip bones in sex determination. Tehran Univ Med J 2000; 58 (2) :71-75
فریدون سرگلزایی اول ، محمدعلی نراقی ، حسن توفیقی ، علیقلی سبحانی . استفاده از کنار قدامی استخوان هیپ در تعیین جنسیت. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1379; 58 (2) :71-75

تعیین جنسیت اولین قدم پس از شناسایی بقایای اسکلت می باشد و استخوان هیپ و یا قسمتهای تشکیل دهنده آن از قابلیت اطمینان و ارزش بالایی در این رابطه برخوردار می باشند. جهت تعیین ارزش استئومتری استخوان هیپ در افتراق بین دو جنس مطالعه حاضر صورت گرفت. 50 استخوان هیپ انسان (25 مذکر و 25 مونث) بطور تصادفی از یک موزه استخوان شناسی انتخاب گردید. بر روی کنار قدامی هرکدام از استخوانها 16 متغیر تعیین و مورد مطالعه قرار گرفت. از متغیرهای مورد مطالعه در دو جنس، چهار متغیر فاصله خار خاصره قدامی فوقانی تا تکمه پوبیس، فاصله خار خاصره قدامی تحتانی تا برآمدگی ایلیوپوبیک، فاصله خار خاصره قدامی تحتانی تا تکمه پوبیس و اندازه شکاف بین خار خاصره قدامی تحتانی و برآمدگی ایلیوپوبیک تفاوت معنی دار آماری را نشان دادند. این متغیرها می توانند جهت تعیین جنسیت استخوان هیپ انسان و یا قطعات باقیمانده آن، در صورت سالم بودن کنار قدامی، در مراکز پزشکی قانونی مورد استفاده قرار گیرند.