دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )                   جلد 57 شماره 3 صفحات 16-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naeri F, Samaei H. The results of treating Hyaline membrane disease with Surfactant during 1 year at Ali-Asghar Hospital, neonatal intensive care unit. Tehran Univ Med J 1999; 57 (3) :12-16
نیری فاطمه، سماعی هادی. نتایج درمانی مصرف سورفاکتانت در بیماران مبتلا به بیماری غشاء هیالن در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) در مدت یکسال. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1378; 57 (3) :12-16

مصرف روتین سورفاکتانت به عنوان جزئی از درمان بیماری غشا هیالن یا سندرم دیسترس نوزادان از 1990، تاثیر چشمگیری روی سرنوشت نوزادان نارس داشته است. اما از آنجا که در کشور ما این دارو به صورت گسترده و روتین استفاده نمی شود و نتایج مصرف آن انتشار نیافته است، ما بر آن شدیم که در طی یک مطالعه گذشته نگر، اینکار را انجام دهیم. در طی یکسال، 54 مورد بیماری غشا هیالن در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) بستری شدند که 30 نفر از آنها سن حاملگی کمتر از 34 هفته داشتند و برای 15 نفر از آنها سورفاکتانت تهیه و استفاده گردید. نتایج درمانی این گروه، با گروه دیگر که دارو را دریافت نکرده بودند، مقایسه شد. از نظر آماری، مرگ و میر، طول مدت استفاده از رسپیراتور، شیوع پنوموتوراکس و خونریزی ریه، و استفاده از فشارهای بالا در رسپیراتور به طور معنی داری در نوزادان تحت درمان با سورفاکتانت کمتر بوده است.