دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )                   جلد 57 شماره 3 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazaher H, Abasi K. Evaluation of ultrasound in the diagnosis of parotid gland masses. Tehran Univ Med J 1999; 57 (3) :27-33
مظاهر حبیب، عباسی کامبیز. بررسی کاربرد سونوگرافی در توده های غده پاروتید. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1378; 57 (3) :27-33

به منظور بررسی کارایی و کفایت سونوگرافی در بیماریهای مختلف غده پاروتید و قرار دادن آن به عنوان یک وسیله تشخیصی با ارزش در زمره اقدامات اولیه بررسی بیماریهای این غده، 50 بیمار در طول 16 ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. تصاویر سونوگرافیک ضایعات قبل از عمل جراحی تهیه گردیدند و بعد از انجام جراحی نیز با پاتولوژی قطعی بدست آمده، مورد مقایسه و مقابله قرار گرفتند. سونوگرافی ضایعات را به خوبی مشخص نمود و توانست در 100% موارد، ضایعات داخل غده ای را از خارج غده ای تفکیک کند. به جز یک مورد Lipomatosis، که نمای Hyperchoic داشت، تمام ضایعات غده پاروتید، Hyperchoic بودند. تمام ضایعات، دارای حدود مشخص خوش خیم بودند، در صورتی که ضایعات بدخیم حدودی نامشخص داشتند. نتایج نشان دادند که سونوگرافی در افتراق ضایعات خوش خیم از بدخیم و همچنین تشخیص Warthin's Tumor ،Pleomorphic Adenoma، سندرم شوگرن و Lipomatosis از دقت تشخیصی بالایی برخوردار است. وجود کلسیفیکاسیون در یک توده پاروتید بیمار جوان نیز، با احتمال بالایی، Cavernous Hemangioma را مطرح می سازد.

واژه‌های کلیدی: غده پاروتید، سونوگرافی، دقت، بدخیم
متن کامل [PDF 1319 kb]   (2071 دریافت)