دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )                   جلد 57 شماره 3 صفحات 47-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Razmpa E, Mohagheghy M, Mansoory P. A retrospective study of the head & neck sarcoma in Tehran Imam Khomeini Hospital and cancer institute, 1987-96. Tehran Univ Med J 1999; 57 (3) :41-47
رزم پا ابراهیم، محققی محمدعلی، منصوری پرستو. سارکوم های سروگردن: بررسی بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی و انستیتو کانسر، تهران، 75-1366. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1378; 57 (3) :41-47

حدود 15% از سارکومهای نسج نرم در سروگردن بروز می نماید. در تشخیص افتراقی توده های تومورال این ناحیه بویژه در افراد جوانتر، سارکوم نیز باید مدنظر باشد. مطالعه ما در بیماران مبتلا به سارکوم در ناحیه سروگردن که در طول سالهای 75-1366 در بیمارستان امام خمینی و انستیتو کانسر بستری بودند، انجام شد. این پژوهش با استفاده از پرونده پزشکی بیماران و بصورت گذشته نگر و به منظور تعیین فراوانی انواع سارکوم در این ناحیه، تعیین همراهی عوامل خطر با بروز سارکوم در سر و گردن و تعیین علائم بالینی سارکوم در سروگردن به انجام رسید. در میان 40 بیمار موجود، سن 40-31 سال و جنس مذکر و اقامت در شهرها بعنوان عوامل همراه بدست آمدند. استئوسارکوم شایعترین پاتولوژی و وجود توده بدون درد شایعترین علامت در تمام انواع هیستولوژیک بود. 80% بیماران در هنگام مراجعه در مرحله اولیه بودند. 42/5% بیماران پس از درمان، عود داشتند.