دوره 57، شماره 3 - ( 3-1378 )                   جلد 57 شماره 3 صفحات 88-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahvash M. Six years analysis of cleft palate in a university hospital center. Tehran Univ Med J 1999; 57 (3) :84-88
فره وش محمدرضا. آنالیز 6 ساله شکاف کام در یک بیمارستان دانشگاهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1378; 57 (3) :84-88

شکاف کام، ناهنجاری مادرزادی است که در حدود 1/2000 نوزاد دیده می شود. این بیماری با تولید اختلال در افزایش و کاهش فشار داخل دهان، سبب اختلال در تکلم، مکیدن و غذا خورد ن طفل مبتلا می شود. از طرف دیگر در صورت توام بودن با شکاف آلوئولر و یا لب شکری، اختلال رشد و ردیف بودن دندانها نمای چهره را دچار تغییر خواهد کرد که می تواند در آینده شغلی و روانی فرد اثرات نامطلوبی ایجاد کند. اختلال فونکسیون شیپور استاش در نوزادان مبتلا به شکاف کام، آنها را مستعد به ابتلا به اوتیت گوش میانی و افزایش شیوع کری می کند. روشهای مختلفی برای ترمیم شکاف کام و اصلاح محل اتصال عضلات کام مورد استفاده قرار گرفته که عبارتند از: (18.5) Von langenbeck و (72.5%) Veau-wardil-kilner و (9%) Double opposing Z-plasty. تحقیق حاضر به بررسی شاخصهای دموگرافیک در 178 بیمار عمل شده در بخش جراحی پلاستیک مجتمع بیمارستانی امام خمینی مبتلا به شکاف کام شامل سن بیمار در موقع انجام عمل ترمیمی (میانگین سن 30/14 ماه)، شهر محل سکونت، سابقه فامیلی بیماری (12/4%)، ارتباط فامیلی والدین (15/2%)، آنومالی های همراه، کامل یا ناکامل بودن ضایعه، وزن بیمار به هنگام انجام عمل جراحی (متوسط 11/28 کیلوگرم)، میزان هموگلوبین به هنگام جراحی (میانگین 11/3 میلی گرم در دسی لیتر)، عوارض عمل جراحی، وجود یا عدم وجود اوتیت و سمت ضایعه از سال 68 تا پایان 1374 می پردازد.