دوره 56، شماره 6 - ( 4-1377 )                   جلد 56 شماره 6 صفحات 10-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keshavarz M, Karimian S, Dehpoor A, Parviz M. The effect of Dopamine receptor agonists on twich response of Guinea-pig ileum longitudinal muscle and its relation to Nitric Oxide. Tehran Univ Med J 1998; 56 (6) :6-10
کشاورز منصور، کریمیان سیدمرتضی، دهپور احمدرضا، پرویز محسن. بررسی اثر آگونیست های گیرنده های دوپامینی بر انقباض عضله طولی ایلئوم مجزای خوکچه هندی و رابطه آن با نیتریک اکساید. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (6) :6-10

اثر بروموکریپتین و آپومورفین (آگونیستهای گیرنده های دوپامین) بر انقباض ناشی از تحریک بر میدان الکتریکی عضله طولی ایلئوم مجزای خوکچه هندی مورد بررسی قرار گرفت. بروموکریپتین و آپومورفین به صورت وابسته به غلظت، انقباض را مهار کردند. IC50 برای این اثر مهاری به ترتیب 6-^10*0.645±6.22 و 6-^10*0.647±5.48 مولار بود. سولپیراید (آنتاگونیست اختصاصی گیرنده های دوپامینی D2) با غلظت 5-^10 مولار و اثر مهاری این دو دارو را وقفه داد ولی یوهیمبین (آنتاگونیست گیرنده های آدرنرژیک ?2) با غلظت 6-^10 مولار، فقط اثر مهاری بروموکریپتین را وقفه داد و تاثیری بر اثر مهاری آپومورفین نداشت. L-NAME (مهار کننده آنزیم نیتریک اکساید سنتاز) با غلظت 3-^10 مولار، موجب وقفه در اثر مهاری بروموکریپتین و آپومورفین شد. این نتایج می تواند نشاندهنده آن باشد که در پایانه های کولینرژیک ایلئوم خوکچه هندی، گیرنده مهاری پیش سیناپسی دوپامینی وجود دارد و عملکرد آن به نیتریک اکساید وابسته است.