دوره 56، شماره 5 - ( 4-1377 )                   جلد 56 شماره 5 صفحات 36-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghahosseini M, Al Yaseen A, Khademi A, Saeidy H. A survey of four years intrauterine insemination at Shariati Hospital. Tehran Univ Med J 1998; 56 (5) :31-36
آقا حسینی مرضیه، آل یاسین اشرف، خادمی افسانه، سعیدی حجت الله. بررسی نتایج تحریک تخمک گذاری همراه با IUI در بخش ناباروری بیمارستان شریعتی طی سال های 74-1370. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (5) :31-36

IUI) Intrauterine Insemination) یک روش درمان ناباروری می باشد که در آن اسپرمهای متحرک شوهر جهت تلقیح استفاده می شود. این عمل در طی چند ساعت قبل از تخمک گذاری انجام می گیرد. در طی مطالعه گذشته نگر که در بخش ناباروری بیمارستان شریعتی در طی بیش از سه سال انجام شد، 427 پرونده از بیماران تحت درمان مورد بررسی قرار گرفت. در بیماران فوق، 574 سیکل IUI انجام شد. در کل 80 مورد حاملگی اتفاق افتاد، یعنی میزان حاملگی به ازای هر سیکل IUI برابر 14% بوده است. هرچقدر تعداد سالهای نازایی کمتر و تعداد سیکلهای درمانی بیشتر باشد شانس حاملگی افزایش می یابد. میزان موفقیت IUI در مقالات مختلف از 3% تا 40% گزارش شده است. بنابراین میزان موفقیت در بخش نازایی بیمارستان شریعتی تقریبا با سایر مراکز ناباروری دنیا مطابقت می نماید و با توجه به اینکه IUI یک روش ساده، ارزان و آسان نسبت به GIFT ،ZIFT و IVF که به ترتیب نتایج بهتری در درمان نازایی با علل غیرلوله ای دارند، می باشد، بنظر می رسد صلاح در این باشد که برای بیماران نازا که شرایط انجام IUI را دارند، حداقل قبل از پرداختن به سایر روشهای درمانی 3 تا 6 سیکل IUI انجام شود.

واژه‌های کلیدی: IUI، ناباروری، تخمک گذاری