دوره 70، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 70 شماره 1 صفحات 20-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Z E, R M G, F K, SA S, M S, A A, et al . T-helper cytokine patterns and related antibodies in patients with gestational diabetes mellitus. Tehran Univ Med J 2012; 70 (1) :15-20
اطاعتی زهرا، معظمی گودرزی راضیه، کلهری فرشته، سبحانی سید علیرضا، صولتی مهرداد، علوی آذین، و همکاران.. الگوی سایتوکینی T کمکی و آنتی‌بادی‌های وابسته در زنان مبتلا به دیابت حاملگی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (1) :15-20

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
3- گروه طب فیزیکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
4- گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
5- گروه داخلی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
6- دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
7- گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، naderi@Hums.ac.ir
Gestational زمینه و هدف: دیابت شیرین شامل گروهی از اختلالات متابولیک شایع ازجمله دیابت حاملگی است که وجه اشتراک آ نها در فنوتیپ هیپرگلیسمی م یباشد. در سال های اخیر جهت Diabetes Mellitus (GDM) یافتن اتیولوژی دیابت حاملگی مطالعات جدیدی انجام شده است که فعالیت مزمن سیستم ایمنی در مقابله با عفونت ها (و نه خود ایمنی) را از مه مترین عوامل تغییر متابولیسم بدن و عامل ایجاد دیابت حاملگی می دانند. این مطالعه با هدف یافتن پاسخ به تعدادی از مجهولات موجود در ارتباط سیستم ایمنی و دیابت حاملگی به مقایسه و آنتی بادی های مربوط به هر زیرگروه در افراد Th1/Th2 (T helper1/T helper سطوح سایتوکین های زیرگروه های ( 2 و زنان باردار سالم پرداخته است. روش بررسی: Gestational Diabetes Mellitus (GDM) مبتلا به دیابت حاملگی این مطالعه، مطالعه ای مقطعی بود که بر روی 90 زن در محدوده سنی باروری در دو گروه مورد شامل 45 زن مبتلا به دیابت حاملگی و گروه شاهد شامل 45 زن باردار سالم انجام شد. فاکتورهای ایمونولوژیک شامل اینترفرون گاما و IgG3 ،IgG2 ،IgG1 ،IgE و آنتی بادی های TGF فاکتور رشد ،IL- اینترلوکین دوازده 12 ،IL- اینترلوکین ده 10 ،IFNγ اندازه گیری و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافت هها: در میان 90 زن مورد مطالعه میانگین سنی IgG4 ،IL-10) Th 27 به دست آمد. سطوح سایتوکین های سرمی وابسته به زیرگرو ههای 1 / 32 و بارداران سالم 9 / بیماران 5 بین گروه شاهد و مورد تفاوت (IgG و 4 IgG3 ،IgG2 ،IgG1 ،IgE) و آنتی بادی های مربوطه (IFNγ ،TGFβ ،IL-12 و آنتی بادی های مربوط به هر Th1/Th نتیج هگیری: تغییر بالانس سایتوکین ها 2 .(P>0/ معنی داری وجود نداشت ( 05 نقش ندارد و به عنوان اندیکاتور تشخیصی بیماری کاربرد ندارد.