دوره 56، شماره 4 - ( 4-1377 )                   جلد 56 شماره 4 صفحات 50-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi A, Emami M, Nasirzadeh M, Mohraz M, Sheedfar M. Survey of mycotic infection in patients with AIDS. Tehran Univ Med J 1998; 56 (4) :44-50
کاظمی عبدالحسن، امامی مسعود، نصیرزاده محمدحسین، محرز مینو، شیدفر محمدرضا. بررسی عفونت های قارچی در مبتلایان به ایدز در ایران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (4) :44-50

در یک تحقیق دقیق در مدت قریب به شانزده ماه در بیست و یک بیمار مبتلا به AIDS، شامل یک زن و بیست مرد در ایران، (یکی از مردهای مبتلا به AIDS تبعه کشور اوگاندا، یک نفر از آنها دارای سابقه اعتیاد به تزریق درون رگی مواد مخدر، یک نفر از آنها دارای سابقه حضور در خارج از کشور و یک نفر دیگر دارای سابقه حضور در خارج از کشور و دریافت خون در کشور خارج، و بقیه بیماران اعم از زن و مرد، دارای بیماریهای خونی بودند) عفونت های قارچی مورد بررسی قرار گرفتند. با اخذ 414 نمونه آزمایشگاهی و آزمایش دقیق آنها، 104 نتیجه منفی و 310 نتیجه مثبت بدست آمد. با توجه به یافته های آزمایشگاهی و معاینه بالینی افراد مبتلا به AIDS، ابتلا توام و یا منفرد افراد بیمار به یک یا چند عفونت قارچی، به صورتهای کاندیدیازیس دهانی، پرلش، اونیکومایکوزیس کاندیدیایی، کاندیدیازیس پری آنال، کاندیدیازیس جلدی مخاطی، تینا ورسیکالر، پتریسپوروزیس و ردوتورولوزیس به صورت ایجاد شوره و پوسته در سطح پوست بدن، مشاهده شد. همچنین در این مطالعه، کاندیدا پاراپسیلوزیس و تریکوسپورون پولولنس نیز از نمونه های آزمایشگاهی جمع آوری شده، به دست آمد که در مورد ارزش تشخیصی تریکوسپورون پولولنس، ابهام وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: ایدز، عفونت قارچی