دوره 70، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 70 شماره 1 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

M F, H M, A S, Z S, R Z, R E. Carpal tunnel syndrome and contributing factors in 362 hospitalized patients. Tehran Univ Med J 2012; 70 (1) :27-32
فرزان محمود، مازوچی حامد، سبحانی امیر، شجیرات زینب، ذولفقاری رویا، اسپندار رامین. بررسی سندرم تونل کارپ و عوامل زمینه‌ای آن در 362 بیمار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (1) :27-32

1- بیمارستان امام خمینی (ره) ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- بیمارستان امام خمینی (ره) ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، respandar@yahoo.com
زمینه و هدف: سندرم تونل کارپ شایع ترین مونونوروپاتی فوکال ناشی از تحت فشار قرارگیری یک عصب است. هدف مطالعه، بررسی موارد سندرم تونل کارپ و عوامل زمینه ای موثر بر آن از جمله شغل، بیماری های همراه و تاثیر جنس بر ابتلای به آن در یک بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه م یباشد. روش بررسی: در این مطالعه بیماران بستری بخش ارتوپدی بیمارستان امام خمینی (ره) که با تشخیص سندرم تونل کارپال را به صورت مقطعی توصیف نموده است. یافت هها: تعداد 362 بیمار در مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی مردان با اختلاف معنی داری بالاتر از زنان بود. درصد تعداد زنان از مردان بی شتر بود. شیوع ابتلا به نوع ایدیوپاتیک نسبت به شیوع از شایع ترین شغل در زنان مبتلا ب هترتیب .(P<0/ نوع همراه با عوامل زمین های تفاوت معنی داری داشت ( 0001 خانه داری و سپس آرای شگری و در مردان کارگری بیش ترین شیوع را داشت. دیابت و هیپوتیروییدی بیش ترین نتیج هگیری: با توجه به یافت ههای تحقیق اکثر موارد .(r =0/8 ،P<0/ همراهی را با سندرم تونل کارپ داشتند ( 0001 این سندرم بدون علت شناخته شده بود. بیماری های زمینه ای به این علت اهمیت دارند که با تشخیص آ نها شاید نیاز به عمل جراحی برطرف شود. با شناسایی این عوامل و پیشگیری از بروز آن ها و یا اصلاح شیوه فعالیت بتوانیم از بروز آن پیشگیری کنیم. از طرف دیگر در صورت بروز موارد مرتبط با این عوامل زمین های با رفع آ نها بتوانیم سندرم تونل کارپ را درمان کنیم و از اعمال جراحی بی مورد پرهیز شود.
واژه‌های کلیدی: سندرم تونل کارپ، ایدیوپاتیک، شغل