دوره 56، شماره 4 - ( 4-1377 )                   جلد 56 شماره 4 صفحات 61-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moetamedi M, Mofeed A, Mozdeh M. Neuropsychiatric complications of 500 cases of hyperthyroidism. Tehran Univ Med J 1998; 56 (4) :55-61
معتمدی محمود، مفید علیرضا، مزده مهردخت. بررسی عوارض روانی و عصبی 500 بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (4) :55-61

چکیده:   (20715 مشاهده)

بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید ممکن است با عوارض روانی یا عوارض عصبی یا مجموعه ای از این اختلالات به پزشک مراجعه نمایند. در این مقاله 500 بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید که مبتلا به عوارض روانی عصبی این بیماری شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند، سایر بیماریهایی که می توانست این گونه اختلالات را در آنها ایجاد نماید به دقت بررسی و رد شد. اکثر بیماران در گروههای سنی 29-20 سال و 39-30 سال قرار داشتند. 83/4 درصد آنها زن و 16/6% آنها مرد بودند (نسبت زن به مرد 5 به 1 بود). شایعترین عوارض روانی، عصبی بودن، بدخلقی تنشی، بی خوابی و اضطراب بود و شایعترین عوارض عصبی، لرزش، تشدید شدن رفلکس های وتری، میوپاتی تیروتوکسیک وفلج هیپوکالمیک دوره ای تیروتوکسیک بودند. کلیه عوارض روانی و غالب عوارض عضلانی و لرزش و سندرم تونل کارپ همزمان با تشخیص پرکاری تیروئید در بیماران ایجاد شده بودند، در حالی که سکته مغزی متعاقب پرکاری تیروئید و بقیه عوارض پیش از پرکاری تیروئید در بیماران ایجاد شده بود. بنابراین هر پزشک عمومی و متخصص باید از عوارض گوناگون پرکاری تیروئید آگاه باشد چون این گونه عوارض عصبی و روانی نه تنها کلید تشخیص پرکاری تیروئید می باشد بلکه با درمان پرکاری تیروئید معمولا برطرف خواهند شد.

واژه‌های کلیدی: هیپرتیروئیدی، عوارض روانی، عصبی