دوره 56، شماره 3 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 3 صفحات 51-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatehi I, Noroozi Z, Naseri M. Survey of 82 cases of meningitis in infants under 2 months of age. Tehran Univ Med J 1998; 56 (3) :46-51
فاتحی ایرج، نوروزی ضیاءالدین، ناصری محسن. بررسی 82 مورد مننژیت در شیرخواران زیر دوماه در طی 14 سال. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (3) :46-51

در یک مطالعه گذشته نگر در پنج بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران، 82 شیرخوار زیر 2 ماه مبتلا به مننژیت میکروبی، بررسی شد. نسبت پسر به دختر، 1/4 به یک بوده است. در طول 14 سال بررسی، شیوع میکروبی دستخوش تغییرات شگرف شده است. در شش سال اول مطالعه، شایعترین باکتری مولد مننژیت، سالمونلاها و پس از آن E.coli بوده ولی در هشت سال بعد شایعترین میکروب، E.coli بوده است و در سالهای آخر، موردی از مننژیت سالمونلائی مشاهده نگردید. در دو سال آخر مطالعه، مواردی از مننژیت به علت Staph epidermidis و استرپتوکوک گروه B مشاهده گردید. میزان مرگ ناشی از مننژیت در نزد شیرخواران زیر 2 ماه، 37/8 درصد بوده است. صد درصد E.coli به آمپی سیلین مقاوم و پنجاه درصد به جنتامایسین مقاومت نشان دادند. بطور کلی چهل درصد تمامی ژرمهای مولد مننژیت به هر دو آنتی بیوتیک فوق الذکر مقاوم بوده اند. این مطالعه می تواند راهنمایی مفید برای انتخاب نوع آنتی بیوتیک در شروع درمان مننژیت نوزادان در کشورمان باشد.