دوره 56، شماره 3 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 3 صفحات 64-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lesan S, Sotoodeh G. A study of the effect of health education program in the students' knowledge about personal hygiene and its related factors in Moslemebne Aghil guidence school, Ghooch Hesar, Shahre Ray, November 1995. Tehran Univ Med J 1998; 56 (3) :59-64
لسان شیرین، ستوده گیتی. بررسی تاثیر آموزش بهداشت بر میزان آگاهی دانش آموزان نسبت به بهداشت فردی و عوامل موثر بر آن در مدرسه راهنمایی پسرانه مسلم ابن عقیل قوچ حصار شهرری، آبان 1374. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (3) :59-64

در یک مطالعه نیمه تجربی (quasi experimental) صد و پنجاه دانش آموز مدرسه راهنمایی پسرانه مسلم ابن عقیل روستای قوچ حصار شهرری که از طریق نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده بودند از نظر تاثیر آموزش بهداشت بر آگاهی شان نسبت به بهداشت فردی و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های این بررسی نشان داد: قبل از آموزش بهداشت به ترتیب 13/3، 68 و 18/7 درصد و بعد از آن به ترتیب 46/7، 51/3 و 2 درصد دانش آموزان آگاهی شان خوب، متوسط و ضعیف بود و میانگین آگاهی بعد از برنامه آموزش بهداشت 1/96 افزایش یافت. بین آگاهی قبل و بعد از برنامه آموزش بهداشت با حداکثر P<0.05 در تمام گروههای متغیرهای اجتماعی، اقتصادی مورد بررسی اختلاف معنی دار یافت شد. از میان عوامل اجتماعی، اقتصادی مورد بررسی تغییرات آگاهی بعد از آموزش فقط با مقطع تحصیلی (P<0.006) رابطه معنی دار داشت. یافته های این بررسی نشان می دهد آموزش بهداشت در ارتقا آگاهی دانش آموزان نسبت به بهداشت فردی موثر بوده است.