دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 2 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Oliaiy G, Akbari M, Nakhaiy A. Evaluation of the effect of loads on static & dynamic parameters of vertebral collumn in 32 young males. Tehran Univ Med J 1998; 56 (2) :13-21
علیایی غلامرضا، اکبری محمد، نخعی علی. بررسی تاثیر وزن اجسام بر روی پارامترهای استاتیک و دینامیک ستون فقرات در 32 مرد جوان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (2) :13-21

تاثیر فشارهای مختلف بر روی ستون فقرات افراد طبیعی همیشه مورد توجه پژوهشگران، کارفرمایان و ورزشکاران بوده است. به منظور بررسی تاثیر افزایش وزنه خارجی بر روی عملکرد عضلات ستون فقرات، مطالعه ای بر روی 32 مرد جوان سالم و بدون سابقه کمر درد و میانگین سنی 4.04±25.25 سال صورت گرفت و تاثیر افزایش وزنه بر روی حداکثر گشتاور دینامیک، تلاش، سرعت انجام کار، توان و بعضی از مولفه های دیگر ستون فقرات در صفحه حرکتی ساژینال مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه با استفاده از دینامومتر Isostation B-200 و وزنه های صفر و 5 و 10 و 15 کیلوگرمی و آزمونهای آنالیز واریانس، همبستگی و آزمون t تاثیر بارگذاری بر روی مولفه های فوق بررسی شد. نتایج نشان دادند که افزایش بار باعث افزایش معنی دار در حداکثر گشتاور دینامیک، حداکثر سرعت انجام کار، کار انجام شده و توان کار و کاهش در زمان حرکت و شیب منحنی گشتاور زمان بخصوص در اوزان بالاتر می شود (P<0.05). در این تحقیق معلوم شد که منحنی Load-velocity که در مورد عضلات اندامها وجود دارد نمی تواند در مورد عضلات ستون فقرات، که از نظر بافت شناسی نیز تفاوتهای زیادی با عضلات اندامها دارند صدق کند.