دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 2 صفحات 24-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behjati S. Reporting of antimicrobial susceptibility and microorganisms in neonatal sepsis in Children Medical Center Hospital. Tehran Univ Med J 1998; 56 (2) :22-24
بهجتی شهین. تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی میکروب های شایع در عفونت نوزادان در مرکز طبی کودکان، بخش نوزادان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (2) :22-24

سپتی سمی یکی از مهمترین علل مرگ و میر نوزادان بخصوص در کشورهای جهان سوم می باشد. علایم آن در نوزاد، اختصاصی نبوده و نیاز به توجه خاص پزشک دارد و بدنبال آن درمان سریع و مناسب را با در نظر گرفتن میکروارگانیسم مورد شک لازم است. میکروارگانیسم های مولد این بیماری از کشوری به کشور دیگر و از جامعه ای به جامعه دیگر متفاوت بوده و لازم است که هر پزشک از ارگانیسم شایع و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها در جامعه خود کاملا آگاه و حتی قبل از حاضر شدن جواب کشت ها درمان مناسب را شروع کند تا از مرگ و میر و عوارض این بیماری جلوگیری نماید. با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع برآن شدیم که ضمن بررسی میکروارگانیسم های شایع در نوزادان بستری شده در در مرکز طبی کودکان، حساسیت آنتی بیوتیکی این پاتوژنها را تعیین نماییم. از نتایج بدست آمده در این بررسی، استافیلوکوک کواگولاز مثبت و استافیلوکوک کواگولاز منفی از بین میکروبهای گرم مثبت و کلبسیلا و انتروباکتر از بین میکروبهای گرم منفی، شایعترین پاتوژنها بوده که با آمارهای مندرج در کشورهای غربی تا حدی متفاوت می باشد. از نظر حساسیت آنتی بیوتیکی، مقاومت بالایی نسبت به آمپی سیلین دیده شد و از آمینوگلیکوزیدها مقاومت به جنتامایسین در 35 تا 75 درصد موارد دیده شده است. لذا در موارد شک به این میکروبها دیگر درمان انتخابی آمپی سیلین و ژانتامایسین که قدم اولیه درمان در عفونت نوزادان در اکثریت کتب درسی می باشد باید تغییر یابد.